Napravili etno selo na potkozarskoj livadi

Napravili etno selo na potkozarskoj livadi

Skoro svaki franak koji su zaradili u Švajcarskoj, supružnici Borka i Kadir slili su u Kamičane nadomak Prijedora. Tačnije, oko dva miliona. Toliko je koštalo etno selo koje, nakon nekoliko godina izgradnje, zvanično, počinje sa radom.

Ali vrijedilo, je kaže ljepša polovina bračnog para Đonlagić. Na mjestu potkozarske livade sada je prava – oaza. Svjesni su da ovdje neće biti lako opstati, ali oni će dati sve od sebe.

“Kao početnici, svaki početak je težak. Ali mi ćemo nastojati svim silama i našom voljom da, stvarno, oživi ovo mjesto. Nudićemo nešto što nema na području Prijedora, Banjaluke i okoline”, rekla je Borka Đonlagić.

Poput jezera sa ostrvom, smještaja u bungalovima, vrhunskim restoranom u kome će hranu pripremati i kuvari iz inostranstva. Kadir kaže da se nije dvoumio oko ulaganja u rodno mjesto. Doduše, priznaje i da ne očekuje da će mu se vratiti sve uloženo. Ali da će učiniti sve da im svaki gost ode zadovoljan i ponovo dođe – u to je siguran. To je recept za uspjeh. Pa i ovdje kod nas.

“Za mene ne postoji mjesto na kome je nemoguće opstati. Kako se pripremite i kako dočekate goste i to je to. Optimizam neki, ja ga imam, da će ovo zaživjeti i krenuti”, rekao je Kadir Đonlagić.

Kreću sa 15 zaposlenih radnika. Kako bude bilo posla, tako će i njihov broj da raste. A ne boje se ni neuspjeha. Šale se pa kažu  – ako im propadne posao, od restoranske sale napraviće veliki dnevni boravak i, na kraju svega, odmarati i uživati u pogledu na jezero i planinu.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

 

{youtube}YVrJzivP9ZI{/youtube}

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.