Benzinska pumpa Reunion navodno u Kozarcu prodavala lažni evrodizel

Benzinska pumpa Reunion navodno u Kozarcu prodavala lažni evrodizel

Na pumpama “Reunion” iz Kozarca i”Agrovoće” iz Zvornika , na prvi pogled ništa neobično. Međutim, policija je otkrila da su vlasnici od sredine prošle godine, umjesto eurodizela, točili mješavinu nafte i baznog ulja.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su 13 lica, među kojima i lica čiji su inicijali M.R i S.S iz Banjaluke, J.S iz Gradiške, Lj.S. iz Novog Grada, D.M. iz Bijeljine, te M.O. zbog počinjenog krivičnog djela organizovani kriminal u vezi sa poreskom utajom, zloupotrebom ovlaštenja i obmanjivanjem kupaca.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Milanu Radovanoviću (37), Siniši Straživuku (48), Josipu Skoki (30), Ljubanu Stošljeviću (35), Draganu Milovanoviću (66) i Mirsadu Okiću.

Kako saznaje ATV firme koje su obuhvaćene istragom su “LMG-company” i “Leader Oil” iz Banjaluke. Pumpe “Reunion” u Kozarcu, Modriči i Zenici. Zatim “Agrovoće” u Zvorniku i Milićima i “Banjac Oil” u Mašićima – Gradiška.

Ova lica su uhapšena u akciji “Kolt”, koja je juče započeta pod nadzorom i kontrolom Tužilaštva BiH, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Navedena krivična djela prijavljena lica su izvršila tako što su M. R. i S.S. tokom 2015. godine putem jednog privrednog društva naručivali, organizovali prevoz, carinjenje, skladištenje, distribuciju i plasman baznog ulja uvezenog iz Italije i Srbije. Zadatak trećeprijavljenog J.S. bio je da obezbijedi fiktivnu firmu, koja bi legalno uvozila bazno ulje, što je on i uradio, a bazno ulje se istakalo i prodavalo na benzinskim pumpama u Kozarcu, Modriči, Zenici, Zvorniku i u Milićima.

Četvrtoprijavljeni Lj.S. je putem drugog privrednog društva pružao usluge prevoza organizatorima grupe i na taj način što je prevozio uvezeno bazno ulje iz Srbije i Italije u BiH, da bi nakon toga, bazno ulje po nalogu organizatora uz pribavljenu falsifikovanu prateću dokumentaciju prevozio na benzinske pumpe, gdje je prodavano kao evrodizel.

Petoprijavljeni D.M. je tokom prošle godine u više navrata kupovao bazno ulje i prodavao ga na svojim benzinskim pumpama u Zvorniku i Milićima kao evrodizel.

Navedena krivična djela prijavljena lica su izvršila da bi stekla protivpravnu imovinsku korist, a u toku je istraga koja će utvrditi stvarnu korist pribavljenu krivičnim djelima i štetu koja je nanesena budžetima BiH i Republike Srpske.

Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana pripadnici Jedinice za organizovani kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske pretresli su stambene i poslovne objekte prijavljenih lica i privremeno oduzeli dokumenta, kao i računarsku opremu.

O realizaciji ovih aktivnosti obaviještena je Uprava za indirektno oporezivanje BiH i Republička uprava za inspekcijske poslove, koje će danas preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti na šest benzinskih pumpi, na kojima je utvrđeno da je bazno ulje prodavano kao evrodizel.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.