Prijedorčanka ubila dijete pri porođaju

Prijedorčanka ubila dijete pri porođaju

U Prijedoru je uhapšena tridesetdevetogodišnjakinja zbog sumnje da je izvršila krivično djelo “ubistvo djeteta pri porođaju“.

Operativnom dežurstvu CJB Prijedor, 15.decembra, u 19.25 sati , od dežurnog osoblja Opšte bolnice Prijedor, prijavljeno je da se u prostorijama bolnice nalazi pacijentkinja D.R. (1976.) za koju dežurni ljekar izražava sumnju da se porodila van zdravstvenih ustanova.

Nakon zaprimljene prijave, pripadnici policije su preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti u Opštoj bolnici Prijedor i na adresi stanovanja pacijentkinje, te utvrdili da postoji osnov da je osumnjičena počinila krivično djelo “ubistvo djeteta pri porođaju“.

“Pregledom užeg i šireg mjesta izvršenja krivičnog djela, policijski službenici su pronašli pvc kesu u kojoj se nalazilo beživotno tijelo novorođene bebe”, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

U Zavodu za sudsku medicinu Banja Luka izvršena je obdukcija mrtvog tijela novorođenčeta, te je tom prilikom utvrđeno, da je smrt novorođenčeta nastupila kao posljedica nanesenih povreda u predijelu glave. U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „ubistvo djeteta pri porođaju“ protiv D.R. (1976). Osumnjičena se trenutno nalazi na liječenju u Opštoj bolnici Prijedor, nakon čega će se prema istoj postupati po uputstvima dežurnog tužioca nadležnog tužilaštva.

(J.A. NEWSBLIC.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.