Potresna ispovijest oca sirijskog dječaka Aylana: Više nemam za što živjeti

Potresna ispovijest oca sirijskog dječaka Aylana: Više nemam za što živjeti

Trogodišnji Aylan Kurdi rođen je u zemlji koju je uništio rat. Njegovi roditelji Abdullah i Rehen su za svoga mališana i njegovog četverogodišnjeg brata Galipa samo željeli bolji život od onoga koji su imali u Kobaniju u Siriji.
Željeli su ono što svi žele, naročito hiljade izbjeglica koje su ovih dana preplavile Evropu – siguran dom.

Pokušavajući taj jednostavan ali opasan san učiniti stvarnim Aylan, njegov brat i njihova majka su se utopili. Fotografija beživotnog tijela dječaka na plaži u Turskoj šokirala je svijet.

U četvrtak su četiri osumnjičene osobe uhapšene zbog sumnje na trgovinu ljudima, ali i zbog sumnje da imaju veze sa smrću tri člana ove porodice, kao i drugih devet osoba čija su se tijela pojavila na obalama.

Abdullah, otac mališana, koji je jedini preživio kobno putovanje, kazao je kako više nema razloga za život.

“Ne želim više ništa od ovog svijeta. Sve o čemu sam sanjao nestalo je. Želim samo sahraniti porodicu i sjediti pored njih sve dok ne umrem”, kazao je on.

Inače, Abdullah je sa svojom porodicom namjeravao otići u Kanadu gdje se već nalazila njegova sestra Tima koja je i podnijela zahtjev nadležnim organima da odobre boravak njenog brata u toj zemlji. No, zahtjev je odbijen.

Tima Kurdi je svome bratu slala novac kako bi mu pomogla, a on je, kako ona pretpostavlja, odlučio da krene na put sa svojom porodicom.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.