KLUB 100 ZA FK BRATSTVO – Kozarac

KLUB 100 ZA FK BRATSTVO – Kozarac

KLUB 100 je osnovan prije osam godina i u njega se uclanjuju svi oni koji vole i zele pomoci nase Bratstvo.

KLUB 100 je jedan vid pomaganja nasem Bratstvu gdje se nase clanarine koriste za pomoc da se klub odrzi i da se koliko toliko omladina makne sa ulica i kafana. Clanstvo je na dobrvoljnoj bazi a godisnja clanarina iznosi 100 km. Za uzvrat se dobije lijepa rijec i besplatno gledanje utakmica u Kozarcu sto nasi clanovi manje vise trenutno  i ne koriste.

Prve godine kada je bilo najvise clanova smo nabavili zastavice koje smo podijelili clanovima a sad cemo isto ciniti iduce godine kada budemo slavili 85 godisnjicu postojanja naseg kluba.

Do sada smo imali u prosjeku 50-60 clanova sto je jako malo ali uprava kluba je zadovoljna jer budu i jednokratne donacije nasih gradjana i nasih privrednih subjekata.

Svaka godine se tokom godisnjih odmora u Kozarcu sretnem sa ljudima te imam cast da prihvatam clanaine za KLUB 100 sto naravno proslijedim banci na odgovarajuci racun kluba.

Legenda kozarackih kioska a momentalno stanovnik Amerike i Facebooka, bivsi clan uprave kluba nas Aba (Abaz Poljak) je ovog ljeta boravio u Kozarcu i cim smo se sreli bilo je ono prvo “Cekaj da ne zaboravim da dam za klub 100”.

Hvala Aba ziv ti nam bio jos sto godina i bio nas clan zajedno sa nama svima.

Ima opet jedna osoba kod koje neznam dali ceka namjerno ili je to opet samo slucajnost da vec par puta na GROZNICI se sretnemo  i produzi svoje clanstvo za KLUB 100. Senad Kahrimanovic -Maka bivsi igrac Bratstva a sadasnji od prvog dana clan Kluba 100 i jedan je od rijedjih igraca koji nije zaboravio svoje Bratstvo , Hvala skolski i sve najbolje kako tebi tako i tvojoj familiji.

Godine idu ove vijuge u glavi stare i gubi im se proslost.Na utakmici Dijaspora -Bratstvo sreo sam covjeka jako mi je poznat ali nikako da se sjetim i tako ga pitam jeli on taj a on se smije i kaze mi da je Refik Foric.Klikeri proradise vrati se ja u mladost i sve mi izadje na povrsinu. Refik i ja smo generacija po turnirima smo igrali zajedno u osnovnoj skoli smo se druzili i a poslije je otisao negdje u sloveniju na skolovanje ali je dolazio ljeti na turnire jer je volio nogomet.

Momentalno zivi i radi u Norveskoj a meni je taj dan uljepsao sa lijepim sjecanjima iz nase rane mladosti.

Refik je novi clan kluba 100 i hvala mu a nadam se da nece zaboraviti ni u buduce nase Bratstvo ni nas. Sve najbolje mom skolskom kako njemu tako i njegovoj familiji. od srca zelim.
Hodajuci na utakmici i pozdravljajuci se sa prijateljima neko iz mase me povuce za rukav, ja pogleda kad ono nas Jasmin Japa Kulasic.

Japa je clan kluba 100 od prvog dana i zelio je da produzi svoju clanarinu ali svakako uz pice pa ja svakako to i ne odbijam. Snama je bio i njegov sin koji je u Gracu zavrsio gimnaziju i upisao se na uneverzitet i ja mu ovim putem zelim sve najbolje da ostvari sve svoje zivotne zelje a sta jos reci o mom prijatelju Japi nego da je jedan od najveci humanitaraca na nasem podrucju i da vodi humanitarnu organizaciju SEVAP .Hvala drug moj vidimo se uskoro dole.
Sada u nasem Bratstvu imamo oca i sina jedan je potpresednik kluba a drugije jedan od najboljih igraca kluba.Ismal i Ermin Besic su ta dvojica i sve sto bi rekao o njima bojim se da cu malo reci. Ismal privatni obrtnik ELEKTRO INSTALATERSKU firmu ima i opet stigne na sve strane gdje god treba nesto pomoci nije to samo Bratstvo tu su i IZ i druga drustva, nije mu tesko ni u pet ujutro biti vec na igralistu kako bi zamjenili sijelica samo da se navece moze nesto odrzati na nasem igralistu. Za Ermina samo rijeci hvale, momak kakav svaki roditelj treba pzeljeti da mu je dijete, , Dijete koje ima respecta prema svakome i ja mu zelim da takav i ostane.Hvala moji BESICI.

I za kraj bi prestavio jos jednu velicinu kozaracku koji zivi i radi u i oko Frankfurta, aktivan je na svim poljima drustva ako je u pitanju BiH i njena raja u njegovom okruzenju. Clan je naseg kluba dugi niz godina. Ismet Sahuric -Bijeli je ucestvovao u mnogim akcijama za nas Kozarac i nadam se da ce i dalje biti aktivan jer njegovo znanje treba Nase malo misto da iskoristi. Hvala Bijeli i siguran sam da cemo i dalje suradjivati a hvala i tvome bratu clanu naseg kluba Safetu koji je uz nas i nas klub.

DOSADASNJI CLANOVI KLUBA 100 ZA 2015 GOD
1.Fikret Balic
2.Sabahudin Jakupovic
3.Zijad Kusuran
4.Damir Kusuran(Zijadov)
5.Krkic Senad
6.Ferid Mehmedagic
7.Djevad Jakupovic-Surda
8.Ajdin Jakupovic – Surdin
9.Korjenic Hajrudin-Fungo
10. Kusuran Fikret/ Fico
11.Besim Mehmedagic
12. Husein Besic – Vrba
13. Blazevic Agan
14,Kahrimanovic Mirsad- Prca
15 Karabasic Berija Hasanu
16.Jakupovic Sead -Surdin
17.Kahrimanovic Asim- Aco
18.Mehmedagic Sefik
19.Foric Jusuf -Buco
20.Kahrimanovi Muris -Hkin
21.Saldumovic Salko
22.Hrnic Senad -Hrnjak
23.Mehmedagic Fikret
24.Softic Selim
25.Fazlic Sanel
26.Besic Hajrudin-Hutko
27.Dergic Camil
28.Meho Zulic
29.Muhamed Sahbaz -Cica
30.Midhed Fazlic
31.Fazlic Senad – Tako
32.Muretcehajic-Mujkanovic Edhem
33.Mujkanovic-Muretcehajic Edhem
34.Glamocanin Jasmin
35 Djevad Haskic
36.Abaz Poljak-Aba
37. Senad Kahrimanovic- Maka
38. Refik Foric
39. Jasmin Kulasic -Japa
40.Ismal Besic
41.Ermin Besic
42.Ismet Sahuric- bijeli

Svi koji zele biti clanovi KLUBA 100 mogu se meni javiti , a takodje i Fikretu Kusuranu , Zijadu Kusuranu i Djevadu Velicu u Kozarcu.
Vase clanstvo je i direktna pomoc nasem klubu da nasu omladinu sklonemo sa ulica.

Jos jednom hvala svim simpatizerima, navijacima koji su clanovi a hvala i onima koji ce biti a takodje hvala i svim onima koji i na bilo koji drugi nacin podrzavaju nas klub

Vise o akciji na Forumu

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.