Čak četiri puta u 15 dana prelijepe slike BiH u svjetskim medijima

Čak četiri puta u 15 dana prelijepe slike BiH u svjetskim medijima

Nikada se nije desilo da slike Bosne i Hercegovine u samo 15 dana čak četiri puta obiđu naslovnice svjetskih internet portala, novina i TV kanala.

Priču o ljepotama  Bosne i Hercegovine prvo su svjetskim kanalima ponudili jedinstveni skokovi sa vodopada u Jajcu 1. avgusta. Visok 21 metar, jedan od rijetkih vodopada u svijetu koji se nalazi u centru grada, izmamio je uzdahe milionima turista diljem planete, nakon što su mediji prenijeli predivne kadrove Međunarodnih skokove sa litica vodopada.

Petnaest dana kasnije, svjetski mediji pisali su o još jednim skokovima, ovog puta RedBullovim skokovima sa Starog mosta u Mostaru, sa kojeg su poletjetli najbolji skakači svijeta.

Priču da je Meksikanac Jonathan Paredes pobjednik ovogodišnjeg Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva koje se prvi put održalo u Bosni i Hercegovini prenijeli su svi evopski i američki mediji.

Dan prije skokova, u Sarajevu je otvoren 21. Sarajevo Film Festival, a četiri dana kasnije svi su izvještavali o sjajnoj atmosferi koju su navijači u Sarajevu priredili košarkaškoj U16 reprezentaciji nakon što su na Eurobasketu u Litvaniji osvojili zlatnu medalju.

Britanski Daily Mail izvijestio je kako su navijači preplavili ulice Sarajeva i slavili pobjedu nad Litvanijom u finalu Eurobasketa. Britanci navode da je doček mladih košarkaša bio fenomenalan.

Italijanska Repubblica navela je da su bh. kadeti napravili čudo osvajanjem Eurobasketa, kao i da su uspjeli ujediniti zemlju u kojoj dugi niz godina vlada mržnja i nasilje.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.