Prijedorčanin se naoružao puškom, nožem i bokserom

Prijedorčanin se naoružao puškom, nožem i bokserom

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su na području grada Prijedora tokom proteklog vikenda, realizovali planske aktivnosti u oblasti sprečavanja kriminaliteta i poboljšanja javnog reda i mira, pojačanom kontrolom lica i vozila kojim upravljaju.

Tokom preduzimanja aktivnosti, kontrolom jednog vozila kojim je upravljalo lice M.B. iz Prijedora, u prtljažniku je pronađeno vatreno oružje – automatska puška i određeni broj municije.

Pronađene predmete lice je “dobrovoljno” predalo a policijski službenici su dalje uz saglasnosti dežurnog tužioca i na osnovu naredbe Osnovnog suda u Prijedoru, izvršili pretres stana, koji koristi lice M.B., kom prilikom je pronađena i oduzeta manja količina municije različitog kalibra.

Svi oduzeti predmeti deponovani su u depozit Osnovnog suda Prijedor, a po kompletiranju predmeta, protiv lica M.B. slijedi podnošenje izvještaja zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Također, tokom realizovanja planskih aktivnosti pregledom dva lica iz Prijedora, utvrđeno je posjedovanje hladnog oružja (noževi i bokser), čime su lica počinila prekršaj po Zakonu o oružju i municiji.

Pronađeni predmeti su oduzeti a licima su uručeni prekršajni nalozi, saopćeno je iz MUP-a RS.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.