Snažno nevrijeme praćeno gradom i grmljavinom pogodilo Bihać

Snažno nevrijeme praćeno gradom i grmljavinom pogodilo Bihać

Iz Kantonalne uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona rečeno nam je kako je snažno nevrijeme praćeno gradom i grmljavinom pogodilo Bihać.

 “Građani Bihaća nisu prijavili Civilnoj zaštiti da im je pričinjena ikakva materijalna šteta uzrokovana jakim nevremenom koje je danas pogodilo Bihać”, rečeno nam je iz Kantonalne uprave civilne zaštite Unsko-sanskog kantona.

Navodno, u nekim mjesnim zajednicama u Bihaću došlo je i do nestanka struje, a nevrijeme je oštetilo i nekoliko automobila.

Prema podacima Federalnog hidrometorološkog zavoda danas BiH očekuje jače naoblačenje sa juga koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne očekivana količina padavina se kreće od 15 do 30 litara po metru kvadratnom, lokalno do 40 litara.

U ostatku zemlje od 5 do 15 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 20 stepeni celzija, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stepena celzija. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29 stepeni celzija.

Grmljavina, kiša, led, vjetar… Snažno nevrijeme pogodilo Bihać

Posted by USN.ba on Samstag, 15. August 2015

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.