Otkriven dio napadača na džamiju u Omerovićima

Otkriven dio napadača na džamiju u Omerovićima

Prema informacijama iz policije, počinitelji jutrošnjeg napada na džamiju i imovinu Bošnjaka u Omerovićima u općini Tomislavgrad su mladići iz Posušja, a jedan od njih, prema dostupnim informacijama, ima i švicarsko državljanstvo. Kako prenosi Tomislavcity, tokom jutra jedan od počinitelja se sam prijavio policiji, a tokom dana saradnjom policija Zapadno-Hercegovačkog i Livanjskog kantona privedeni su još neki od počinitelja. Policija će po završetku operativnih radnji izvjestiti o detaljima nemiloga događaja. Svi osumnjičeni i privedeni će biti predati MUP-u K.10 (livanjskog) na dalje postupanje. Ovoga puta se pokazala efikasnom saradnja mještana koji su na vrijeme prijavili incident i policije dva susjedna kantona koji su brzom i koordiniranom akcijom za kratko vrijeme otkrili dio sudionika ovog nemilog događaja koji je uznemirio duvanjske Bošnjake.

Dana 15.08.2015. godine u 06.15 sati policijski službenici PU Posušje su obaviješteni od strane PU Tomislavgrad o navedenom incidentu, te da su se počinitelji vozilom Opel Astra, sive boje, udaljili u pravcu Posušja, te je tom prilikom od strane PU Tomislavgrad zatraženo ukoliko navedeno vozilo bude uočeno da se isto zaustavi, te da se osobe koje se nalaze u vozilu liše slobode. Odmah po zaprimljenom saznanju policijski službenici PU Posušje su pojačali kontrolu saobraćaja te su oko 06.30 sati zaustavili vozilo Opel Astra, sive boje s kojim je upravljao T.P. (28) nastanjen na širem području općine Posušje. Isti je priveden u PU Posušje gdje je lišen slobode, nakon čega je u 08.30 sati s navedenim vozilom predan da daljnje postupanje policijskim službenicima PU Tomislavgrad.

Istog dana u 10.40 sati PU Posušje je zaprimilo dopis od PU Tomislavgrad da se za potrebe daljnje istrage pronađu i liše slobode još tri osobe koje bi se mogle nalaziti na području općine Posušje, a koji se dovode u vezu gore navedenim događajem. Policijski službenici intenzivno tragaju navedenim osobama, te će isti nakon pronalaska biti lišeni slobode i predati policijskim službenicima PU Tomislavgrad na daljnje postupanje, informacija je MUP-a ZHK.

Avaz

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.