URUČENJE PETICIJE ZA SPOMENIK DJECI

 

Roditelji ubijene prijedorske djece će sutra (25.11.2014.) gradskim vlastima uručiti peticiju sa zahtjevom da se u centru Prijedora podigne spomen obilježje za ubijenu djecu.

Peticiju je tokom 2014.godine potpisalo 1175 građana Prijedora a podršku je dalo još 242 ljudi iz drugih mjesta. Sa tolikim brojem potpisa peticija ispunjava uslove propisane u članu 49. Statuta Grada za donošenje potrebnih akata iz nadležnosti organa Grada o izgradnji spomenika ubijenoj djeci.

Zahtjeve sa potpisima peticije uručit će predstavnik roditelja ubijene djece Fikret Bačić u 9:00 sati, a to je dogovoreno na današnjem sastanku inicijative roditelja. Zahtjevi će biti upućeni predsjedniku Skupštine Grada Seadu Jakupoviću i gradonačelniku Prijedora Marku Paviću, nakon čega se očekuju njihovi sastanci sa predstavnicima roditelja na kojima će se dogovoriti detalji i procedura  izgradnje budućeg spomenika.

Vlasti u Prijedoru bi trebale ovu inicijativu da pridruže projektu ”Prijedorčanin” kojim se, kako ističu, brišu bilo kakve razlike i podjele među stanovnicima Prijedora. Roditelji ubijene djece i potpisnici peticije su postavili zahtjev da se izgradnja spomen obilježja finasnira kroz budžet Grada na način kako su finansirani svi spomenici podignuti poginulim srpskim borcima.

 

Inicijativa roditelja ubijene djece

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.