Pomoć za Sadmiru Hadžić

 

Poštovane i cijenjene džematlije, sugrađani, dragi Kozarčani;

Mahsuz vas selamimo i nadamo se vašem dobrom zdravlju i veselju. Upravo je zdravlje naša tema. Jer zdravlja i veselja u kući Sadmire Hadžić nema.

Sadmira Hadžić je naša džematlija. Rođena je 14.10.1979.g. u Prijedoru. Supruga je našeg Senada Hadžića – Sende i majka dvoje prekrasne djece – Vasifa i Medine. Pretprošlog ramazana smo ovoj porodici sređivali kuću, sjećate se?

Na žalost, u ovoj porodici se riješio jedan problem, a drugi i puno gori tek je nastao, Sadmira se jako razboljela.

Ja ću ukratko pokušati objasniti od čega boluje naša Sadmira, stanje njene kičme se drastično pogoršalo. Kičmeni pršljenovi (od 5. do 8.) koji se nalaze u vratu, su u jako lošem stanju (fazi raspada). Zbog toga i Sadmira nosi okovratnik, jer više nije sposobna da sama drži sopstvenu glavu. Trpi tolike bolove da joj moraju davati morfij. Ljekari kažu da joj je kičma u stanju starice od 70 godina koja boluje osteoporozu. Sadmira se već liječila u Prijedoru i Banja Luci. Međutim, za konkretnije pomake su potrebna novčana sredstva. Njen suprug ne radi. Za osnovne životne potrebe snalazi se kako zna i umije.

Da vam ne duljim, jer ova priča oduzima dah. Džemat Kalata i Fond solidarnosti Medžlisa IZ Kozarac su odlučili da pomognu Sadmiri i da pokrenu akciju prikupljanja novčanih sredstava za liječenje ove naše sugrađanke. Liječenje ove bolesti je teško i mukotrpno, posebno zbog toga što jedan od tih pršljenova Sadmiri s unutarnje strane pritišće grlo i prijeti naprsnuću.

Stoga molimo sve naše džematlije, sve naše sugrađane, sve ljude dobre volje da se odazovu ovoj akciji. Zdrav čovjek ima hiljadu želja. Bolestan samo jednu – da ozdravi.

Sve eventualne uplate za liječenje naše Sadmire možete uplatiti kod Abdul-Aziza ef. Nuspahića, imama u džematu Kalata ili na račun Fonda solidarnosti:

    – 562 007 805 822 0735
       NLB Banka
       Fond solidarnosti Medžlisa Islamske zajednice Kozarac
       Sa OBAVEZNOM NAZNAKOM: Za Sadmiru Hadžić.

Za sve one koji bi željeli da svoje uplate izvrše iz inostranstva, instrukcije za uplatu se nalaze na jednoj od ovih objavljenih slika, sa jednom napomenom da OBAVEZNA SVRHA UPLATE bude: Za Sadmiru Hadžić.

“Ko učini dobro djelo, Allah mu podari deset takvih djela…” Kur'an

Pomozimo, da bi nama Uzvišeni Allah pomogao i prosvjetlio nam duše na Sudnjem danu.

Uz želje da nam svima Uzvišeni ukaže Svoju milost i podari nam ono što je najvrijednije, zdravlje, mahsuz vas selamim.

Abdul-Aziz ef. Nuspahić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.