Hodžić dobio posao u firmi ”Arifagić investment “

 

Almir Hodžić (24), koji je kao jedan od pet najboljih diplomaca Pravnog fakulteta u Banjaluci do juče čuvao ovce u Donjoj Ljubiji, konačno je dobio stalno zaposlenje u struci!

U firmi „Arifagić investment“ iz Kozarca već je proveo svoje prve radne  dane.

-Toliko je dobro prošlo da bih svaki dan trčeći mogao da dolazim na posao. Firma je ozbiljna, a dodatni razlog što sam prihvatio da tamo radim je pomoć u nastavku školovanja jer planiram da magistriram na polju poslovnog i finansijskog prava – kaže Almir i dodaje da je u međuvremenu dobijao razne poslovne ponude.

-Mnogi su obećavali, čestitali mi i tapšali me po ramenu. Ponuda je bilo iz inostranstva, Hrvatske, sa privatnih fakulteta, ali ovo je bila jedina iz zemlje. Zahvaljujem se gospodinu Arifagiću, Pressu RS koji je javnosti prenio moju priču i uticao na to da se zaposlim. Inače, zanimljivo je da se i ova firma, između ostalog, bavi uzgojem stoke kao što sam ja to do juče radio na porodičnom imanju, ali to je život – ističe Hodžić.

Jusuf Arifagić, vlasnik ove firme koja se u javnosti pročula i po kvalitetnim norveškim govedima i tzv. hotelu za krave, navodi da je Press RS pričom o Hodžiću uradio pravi posao jer bi u suprotnom ovaj kvalitetni Prijedorčanin vjerovatno i dalje bio „skriven“ u brdima.

-Vaše novine su nas povezale, a Almir je sa našom kompanijom potpisao ugovor zastalno. Iako nemamo mogućnost da zaposlimo sve najbolje mlade stručnjake, mislim da je to poruka da ovdje moramo da ostanemo i radimo, te da u ovoj zemlji ima budućnosti za sposobne i fakultetski obrazovane ljude. U svakom slučaju, ulažemo i ulagaćemo u njihovo dalje obrazovanje jer, ako nastavimo da ih puštamo u inostranstvo kao gotov proizvod, uskoro ćemo imati ogroman problem sa nedostatkom adekvatne radne snage – objašnjava Arifagić koji je u nuđenju posla preduhitrio poznatu hrvatsku „HRM M SAN grupaciju“.

Podsjećamo, priča o Hodžiću koji je postao skica (ne)zapošljavanja mladih i obrazovanih u BiH odjeknula je u cijelom regionu. Tako su čitaoci mogli da saznaju da je u polju radio od 10 do 12 časova dnevno vozeći traktor, baveći se stočarstvom i obavljajući druge poljoprivredne radove.

Inače, Hodžić je fakultet upisao 2009. godine i završio ga u roku. Tokom osnovnog i srednjeg obrazovanja bio je najbolji učenik sa prosjekom ocjena 5,00, a cijelo školovanje bio je stipendista grada Prijedora i Ministarstva prosvjete i kulture RS.

-Uvijek sam vjerovao da najbolji mogu da nađu posao… Sve ispite sam dao na vrijeme. Tokom studija nikad nisam pao ni na jednom ispitu. Sve vrijeme pomagao sam roditeljima u poljoprivrednim radovima jer smo od toga preživljavali i finansirali moje studiranje – rekao je ranije Almir, a ostaće zapamćena njegova izjava da se od 10 najboljih studenata iz njegove generacije na pravnom fakultetu zaposlilo samo troje.

(Press)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.