Dani bijele trake u Zagrebu

Poštovani,
 
u spomen na žrtve zločina koji se 1992. godine dogodio u Prijedoru i dolini rijeke Sane, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba drugu godinu zaredom organizira manifestaciju Dani bijele trake u Zagrebu koja će se, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića,  održati od 26.-30. svibnja 2014. godine u Islamskom centru Zagreb.

Danas, devetnaest godina nakon rata, vlasti tzv. Republike Srpske još uvijek ne dozvoljavaju Bošnjacima i Hrvatima da obilježe mjesta stradanja izgradnjom spomenika u Prijedoru i na mjestu logora Omarska, Keraterm i Trnopolje. Preživjeli Prijedorčani i ove godine različitim mirovnim akcijama u okviru kampanje Stop Genocide Denial/Zaustavimo negiranje genocida obilježavaju sjećanje na 3173 ubijenih i nestalih civila. Manifestacijom Dani bijele trake Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba pridružuje se kampanji čiji je cilj ukazati na diskriminaciju žrtava, poricanje i nemogućnost obilježavanja mjesta stradanja za sve žrtve rata Prijedora i njegove okolice.

Ujedno vas obavještavamo da Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba u spomen na žrtve srebreničkog genocida organizira VIII. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja pod nazivom „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“ koji će se održati 30. i 31. svibnja 2014. godine. Prigodan program ispraćaja Konvoja predviđen je za petak, 30. svibnja 2014. u 15:00 sati u Kongresnoj dvorani h. Salim Šabić Islamskog centra Zagreb, Prilaz Safvet – bega Bašagića 1. Konvoj se održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića.

Poštovani, pozivamo Vas da se kroz program manifestacije Dani bijele trake u Zagrebu i VIII. Konvoja mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja „DA SE NIKAD NE ZABORAVI“ pridružite obilježavanju sjećanja na žrtve Prijedora i Srebrenice.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • dedans
  • dedans +
  • dedans +++
  • dedans ++
  • dedans du dehors
  • jadis & maintenant
  • horizon
  • "mer-à-bout"
  • Leona

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.