Mladi bh. Zmaj Jakupović pomaže bolesnom dječaku

Mladi reprezentativac i član zeničkog Čelika Sead Jakupović, koji je prošlog ljeta na Bilino polje stigao iz Švicarske, uključio se u humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za liječenje Kemira Ramića (11), koji se bori s teškim oboljenjem crijeva.

Nakon tri operacije i terapija, zagrebački liječnici ocijenili su da bi mogli izliječiti Kerima, kojem je za nastavak liječenja potrebno osigurati 8.000 KM, ali su njegovi roditelji, otac Hasan i majka Merseda, također bolesni i bez posla i stana. Podstanari su, ali i ohrabreni podrškom komšija, prijatelja i dobrih ljudi.

– Odlučio sam da Kerimu doniram pola svoje plaće i svoj polovni iPod kako bi, dok se bude liječio u Zagrebu, mogao gledati utakmice Čelika. Poklonio sam mu i Čelikov šal. Nadam se da ću biti u prilici da mu pomognem i u narednom periodu – kaže Jakupović.

Uplate na račun

Novčani prilozi za pomoć mogu se uplatiti na račune: 3060292537469758 (za BiH), račun otvoren na ime Hasan Ramić kod “Hypo Alpe-Adria banke”, te za inozemne: BA393060292713796261, na ime Merseda Ramić kod “Hypo Alpe-Adria banke”. Sve informacije mogu se dobiti i na broj telefona  062 540 449.

(Avaz)

 

 

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.