KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Zadnjih dana, kisa je neumoljivo padala, sto je uz topljenje snijega sa visih podrucja, dovelo do poplava u dosta područja u Bosni a posebno kod nas u Prijedoru, gdje se Sana vec uobicajno izljeva iz svoga korita.

U Prijedoru je proglašen prvi stepen pripravnosti za zaštitu od poplava i uvijek se u ovakvim prilikama postavlja pitanje zasto se do sada nisu podigli nasipi koji bi zastitili ova podrucja, dosta je o tome bilo govora i planova ali na kraju po dobrom nasem obicaju, nista se nije uradilo a stetu ce opet trpiti oni najsiromasniji kojima ce poplava unistiti sjetvu a da ne govorimo o poplavljenim stambenim objektima…

Sto se tice Kozarca, najugrozenije je Trnopolje ali bez neke vece stete do sada.

Protutnjali su u Uskrsnji praznici i carsija je bila na tren zivnula, dosta nekih desavanja ali uglavnom zabavnog karaktera, malo sta da se radilo na nekim drustvenim temama i problemima i izazovima sa kojima se Kozarac suocava, tako da se i nema sta puno pisati o tome. Nekako nam je lakse da se brinemo za stvari na koje ne mozemo uticati kao sto su krize u Siriji i Ukrajini, dok s druge strane nemamo pojma niti se zanimamo sta se desava u vlastitoj Mjesnoj zajednici.

Pored svih problema, pogotovo nakon zadnje utakmice, ipak ima i dobrih vijesti iz naseg FK Bratstva, koje je ove sedmice potpisalo Ugovor o saradnji sa BH Telecomom, a radi se vec o duzoj saradnji BH Telecoma sa nasim udruzenjima, sto je svakako velika zaluga naseg BH Telecoma iz Kozarca, koji pored FK Bratstva na ovakav i slican nacin pomazu i nase Kulturno umjetnicko drustvo, vatrogasce i Optimiste2004.

Nastavljeni su i sastanci Tima za organizovanje manifestacije Dani Kozarca, gdje se nakon odabira clanova tima, u kojem su svi ucestvovali sa jednim clanom, radilo se na pripremi kalendara desavanja kao i nekim drugim tehnickim stvarima.

Iskreno se nadamo da cemo ubrzo moci izaci sa datumima dogadjanja, te da cete se i vi svi na neki nacin ukljuciti kako u organizovanje same manifestacije tako i samim ucestvovanjem na istoj.

O svemu ovome ce biti vise rijeci u narednom periodu kada budemo imali i konkretniji kalendar dogadjanja.

Toliko za ovo kratko javljanje, Kozarac se polako vraca u standardnu dinamiku, djeca su krenula u skolu sto je za neke roditelje dodatna obaveza. Poslovi polako krecu, kako na bausteli tako i u poljoprivredi, nova sezona je pred nama.

Kesten je prolistao, sto je najbitnije, to bi trebalo da bude dobar znak….

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.