Ubijen Radovan Grbić Cule

 

Sinoć oko 21 sat, u Rasavcima kod Prijedora, na kućnom pragu iz automatske puške ubijen je Radovan Grbić Cule (50) mještanin ovog prijedorskog naselja i otac pet kćerki. U vrijeme ubistva u kući je bila Radovanova supruga Marina i njihove dvije maloljetne kćerke.

Ekipa Dnevnog avaza, koja je sinoć bila na licu mjesta, nezvanično saznaje da je u Grbića pucano iz neposredne blizine i da je zadobio više prostrijelnih rana u predjelu nogu, prepona, grudnog koša i vrata, od kojih je preminuo na licu mjesta. Zbog kiše i mraka, uviđaj je prekinut, a bit će nastavljen jutros, kada se očekuje dolazak dežurne tužiteljice.

Radovan Grbić bio je poznat kao ‘žestok’ momak. Posljednji put uhapšen je početkom februara ove godine, kada je zajedno sa bratom Željkom Grbićem ‘pao’ zbog 22 kilograma marihuane. Radovan Grbić je u pritvoru proveo tada samo mjesec dana, jer je odgovornost za posjedovanje marihuane preuzeo njegov mlađi brat Željko.

Inače, Radovan je imao popriličan zatvorski staž još 1999. godine. Kao tjelohranitelj Milorada Milakovića, ubio je rođaka Milanka Grbića, a teretio se za razbojništvo – krađa automobila 2006. godine. Na imanju braće Grbić policija je pronašla plantažu marihuane sa preko 3.000 stabljika.

Ko je i zašto pucao u Grbića, koji je očito imao nera荹ćićenih računa, još uvijek je tajna. Njegovo tijelo sinoć oko 1 sat prevezeno je u mrtvačnicu prijedorske bolnice, gdje će danas biti obavljena obukcija.

Uviđaj je u toku.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.