Sabahudin Zulic-Bubo, kozaracki IRONMAN!

Nas Kozarcanin, Sabahudin Zulic, mnogima poznatiji pod nadimkom Bubo ponovo je na jednom evropskom sampionatu u triatlonu uspjesno prezentirao nas grad i nasu Bosnu i Hercegovinu.

Poslije velikog uspjeha na frankfurtskom IRONMAN-u iz 2011 godine, kada je nakon preplivanih 3,8 km, odvezao 180 km biciklom, pretrcao 42,2 km i da bi nakon 13 sati ponosno utrcao u cilj sa podignutom bosanskom zastavom, biljezi nove sportske uspjehe.

Ovoga puta u njemackom gradu Wiesbaden-u, na triatlonu pod nazivom IRONMAN 70.3 na kojem je ucestvovalo preko 2900 atleticara iz preko 59 zemalja.

I ovoga puta kao jedini Bosanac uspjesno je savladao distance od 1,9 km u plivanju, 90 km voznje biciklom i trcanje u duzini od 21,1 km da bi sa grbom Kozarca i Bosne na grudima nakon 6 sati i 27 minuta pretrcao liniju cilja i tako popravio svoj licni rekord iz 2008 godine za 32 minuta na ovoj istoj stazi.

On je sigurno jedan od rijetkih, ali ne i jedini s naseg kraja koji se bavi ovom vrstom sporta.

Listajuci po kozarackim internet stranicama saznao je, kako sam kaze, da se jos par “momaka”bave istom vrstom sporta. Citao je o uspjesima Husic Denisa i Trnjanin Hamdije koji takodje uspjesno prezentiraju nasu zemlju na medjunarodnoj triatlonskoj sceni. Kaze da bi ih rado upoznao i s njima razmjenio iskustva i misljenja.

Da je misija uspjela govori i cinjenica da ga kako atleticari tako i dio publike prepoznaju, posebno zahvaljujuci njegovoj karakteristicnoj kacigi, bodre i znaju koju zemlju prezentira.

Najbrzi od svih ovoga je puta bio 26-ogodisnji englez Richie Nicholls, koji je u vremenu od  3:56:55 sata oborio rekord na ovoj distanci.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • dedans
  • dedans +
  • dedans +++
  • dedans ++
  • dedans du dehors
  • jadis & maintenant
  • horizon
  • "mer-à-bout"
  • Leona

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.