Sabahudin Zulic-Bubo, kozaracki IRONMAN!

Nas Kozarcanin, Sabahudin Zulic, mnogima poznatiji pod nadimkom Bubo ponovo je na jednom evropskom sampionatu u triatlonu uspjesno prezentirao nas grad i nasu Bosnu i Hercegovinu.

Poslije velikog uspjeha na frankfurtskom IRONMAN-u iz 2011 godine, kada je nakon preplivanih 3,8 km, odvezao 180 km biciklom, pretrcao 42,2 km i da bi nakon 13 sati ponosno utrcao u cilj sa podignutom bosanskom zastavom, biljezi nove sportske uspjehe.

Ovoga puta u njemackom gradu Wiesbaden-u, na triatlonu pod nazivom IRONMAN 70.3 na kojem je ucestvovalo preko 2900 atleticara iz preko 59 zemalja.

I ovoga puta kao jedini Bosanac uspjesno je savladao distance od 1,9 km u plivanju, 90 km voznje biciklom i trcanje u duzini od 21,1 km da bi sa grbom Kozarca i Bosne na grudima nakon 6 sati i 27 minuta pretrcao liniju cilja i tako popravio svoj licni rekord iz 2008 godine za 32 minuta na ovoj istoj stazi.

On je sigurno jedan od rijetkih, ali ne i jedini s naseg kraja koji se bavi ovom vrstom sporta.

Listajuci po kozarackim internet stranicama saznao je, kako sam kaze, da se jos par “momaka”bave istom vrstom sporta. Citao je o uspjesima Husic Denisa i Trnjanin Hamdije koji takodje uspjesno prezentiraju nasu zemlju na medjunarodnoj triatlonskoj sceni. Kaze da bi ih rado upoznao i s njima razmjenio iskustva i misljenja.

Da je misija uspjela govori i cinjenica da ga kako atleticari tako i dio publike prepoznaju, posebno zahvaljujuci njegovoj karakteristicnoj kacigi, bodre i znaju koju zemlju prezentira.

Najbrzi od svih ovoga je puta bio 26-ogodisnji englez Richie Nicholls, koji je u vremenu od  3:56:55 sata oborio rekord na ovoj distanci.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.