Dignimo nas glas za spas Kule

 

Potaknuti alarmantnim stanjem Kapetanove kule u Kozarcu, koje je pogorsano nedavnim obrusavanjem dijela zida ovog kulturno-historijskog spomenika, clanovi novinarsko-literarne sekcije Osnovne skole,,Kozarac”, pokrenuli  su akciju potpisivanja peticije za spas ove gradjevine, prepoznatljivog simbola Kozarca i okoline.

Razocarani inertnoscu i nezainteresiranoscu svih nadleznih i relevantnih, kako pojedinaca tako  i organa sa prostora nase opcine, ovom akcijom zelimo da pokrenemo sveopcu aktivnost, u zemlji i inostranstvu, kako bi se sprjecilo daljnje  propadanje, ali istovremeno i stvorili uvjeti za obnovu ovog, odlukom Komisije za zastitu spomenika kulture BiH iz 2003. godine, Nacionalnog spomenika BiH.

Zato, dragi Kozarcani, dragi Bosanci i Heregovci, gdjegod da bili, podrzite ovu akciju, jer na taj nacin doprinosite nasem zajednickom opstanku na ovom, za sve nas svetom i jedinstvenom prostoru.

Ne dozvolimo da poslije svih nevolja, progona i stradanja koji su nas zadesile, izgubimo i materijalne dokaze naseg visestoljetnog  zivljenja u seher Kozarcu, i ovoj, odvajkada, ponositoj grudi i zemlji  Bosanskoj.

S postovanjem, Amer Memic

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.