Odrzana redovna Skupstina Medzlisa IZ Kozarac

 

U nedelju 10. februara 2013. godine u dzamiji u Deri, nakon ikindije namaza odrzana redovna Skupstina Medzlisa Islamske zajednice Kozarac na kojoj su izneseni i usvojeni izvjestaji o aktivnostima u medzlisu u protekloj 2012. godini,  financijski izvjestaj, kao i plan za ovu godinu.

Na skupstinu se i ovaj put odazvao veliki broj delegata, sto jos jednom dokazuje  ozbiljnost i kvalitet rada naseg Medzlisa.

Pored navaedenog, dosta se razgovaralo o trenutnoj situaciji i aktuelnim problemima i procesima, a ponajvise oko nedavne hajke u vezi zastave na Sehidskom mezarju u Kamicanima i sudske tuzbe protiv Glavnog imama zbog rusenja nadgrobnog spomenika u Brdjanskim mezarjima, gdje je Skupstina Medzlisa jos jednom zauzela jasan stav po ovome pitanju i dala podrsku nasem Glavnom Imamu.

Na kraju, izdvojimo jos da je na ovoj Skupstini usvojen i konacan izvjestaj o izgradnji Sehidskog kompleksa na sehidskim mezarjima u Kamicanima, cija izgradnja je ukupno kostala 260 000 KM te da je isti dostupan svakome na uvid u prostorijama Medzlisa IZ Kozarac.

Treba dodati da u ovo ne spada podizanje sehidskih nisana, te da jos uvijek ima 80 ne podignutih nisana pa se ovom prilikom pozivaju clanovi porodica koji su u mogucnosti  a i svi ostali ljudi dobre volje da pomognu da se i ovaj problem rijesi. Inace cijena jednog nisana iznosi 300 KM

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.