U Prijedoru se sloboda govora i okupljanja podrazumijevaju

 

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da se sloboda govora i sloboda okupljanja u ovom gradu podrazumijevaju, a da priče da to nije tako širi jedan manji broj nevladinih organizacija koje nemaju članstva, a koje imaju samo kompjutere sa kojih pišu na brojne adrese po Evropi.

“Zamolio sam da nađu odluku kojom je grad Prijedor nešto zabranio ili pismo kojim je od grada tražena saglasnost. Nema ni jednog ni drugog i, normalno, da svkao ko hoće argumente on je poslije toga siguran da su to izmišljene priče koje služe dizanju tenzija, a ne boljem razumijevanju i zajedničkom napretku Prijedora”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru nakon razgovora sa šefom Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Mari En Henesi.

On je naveo da je sa predstavnicom Savjeta Evrope u BiH razgovarao o povratku i ostvarenju ljudskih prava, ponavljajući da je Prijedor grad sa najvišim stepenom povratka u cijeloj BiH i da je grad sa više od 90 odsto obnovljene predratne imovine, te da godinama radi na tome da povratak bude održiv kako bi se u cjelosti proveo Aneks 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Moj cilj je da nikada niko ništa ne zaboravi, ali da svi praštamo i da svi okrenemo pogled ka budućnosti jer ćemo samo tako odigrati svoju istorijsku ulogu da mladima ostavimo zdrav grad u kojem će se moći razvijati”, istakao je Pavić.

On je dodao da je svima jasno šta se događalo u Prijedoru, ali i da je to istorija.

“Svima mora biti jasno da mi gradimo drugačiji Prijedor i da hoćemo da svi učestvuju bar sa po jednim kamenom u izgradnji novog Prijedora”, poručio je Pavić.

Šef Kancelarije Savjeta Evrope u BiH Mari En Henesi nije se nakon sastanka sa Pavićem obratila novinarima.

 

(Grad Prijedor)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.