FK Bratstvo-Saopstenje za javnost

FK Bratstvo-Saopstenje za javnost

 

Prosle sedmice otpocele su pripreme nasih fudbalera za nastavak sezone o cemu je objavljen text na oficijelnoj stranici FK Bratstva.

Nazalost zbog lose komunikacije doslo je do nesporazuma i nepotrebne rasprave na internetu a posebno na facebooku, zbog “demanta” naseg Hune Selimovica o raskidu saradnje njega i kluba na mjestu trenera ekipe, sto su mnogi protumacili na pogresan nacin te neobjektivno i navijacki iznijeli niz optuzbi na Upravu kluba.

Prije svega, treba reci da oficijelnu web stranicu fk Bratstva vodi nas fubaler Semir Menkovic, koji se zaista, pored obaveza na treninzima i utakmicama maksimalno zalaze kako bi sto bolje i brze prenio desavanja iz kluba siroj javnosti. Za ovaj posao Semir ne dobiva nikakve nadoknade i zahvaljujuci njemu, konacno je rijesen problem izvjestavnja sa utakmica te je konacno stranica Bratstva pocela da kontinuirano radi i bezobzira na sve eventualne greske i propuste ovaj nas momak zasluzuje sve pohvale.

Semir je u svome zadnjem tekstu, bez konsultacija sa Upravom kluba napisao FATALNU, KOBNU, NEOPROSTIVU recenicu:
“”Kao prvo,naša uprava je uz dogovor sa Husom Selimovićem-Hunom raskinula saradnju te će novi šef stručnog štaba biti naš stari kapiten Deumić Adnan-Kinez koji je svakako vodio treninge naših igrača kada je Hune bio u odsustvu.”

Sto je izazvalo pisanje demanta od strane Hune i velike neosnovane osude i kritike na racun Uprave Kluba.

Zelimo reci da svi u Upravi Kluba smatraju da je FK Bratstvo vece i vaznije od bilo kojeg pojedinca, i svako ko iole voli Bratstvo, neka dobro procita i vidi, da li to sto pise pomaze ili odmaze nasem Klubu.

Svi u Upravi vole i cijene naseg Hunu, i svi postujemo njegov doprinos Bratstvu, cinjenica je samo da je trenutno pocetak sezone, a da se Hune nalazi u Svicarskoj te da zbog zdravstvenih razlga postaje upitan njegov dolazak i rad u klubu, i logican slijed dogadjaja je bio da se izabere ko ce dalje voditi i trenirati nase fudbalere.

Izmedju Uprave i Hune, kao trenera, nije bilo nikakvog ugovora te se nikakva saradnja nije mogla ni raskinuti, Hune je dobrovoljno prihavtio da trenira Bratstvo, bez ikakve nadoknade, i dao je veliki doprinos klubu.

Zalosti nas samo cinjenica da se Hune odlucio na pisanje demanta umjesto da je unutar kluba vidio sa Upravom o cemu se radi, te da je Semir sam napisao recenicu, nenamjerno, ne znajuci da ce se ona protumaciti na takav jedan nacin.

Na kraju, zelimo reci da u Upravi Kluba, takodjer stoje ljudi koji vole Kozarac, i vole nase FK Bratstvo, te da se maksimalno zalazu kako bi obezbjedili sve neophodne uslove za funkcionisanje kluba, te da se takodjer sve te stvari mogu jasno pokazati bilo kome, te odbacujemo bilo kakve optuzbe da se radi o nekakvim “mutnim” radnjama i smatramo uvrijedljivim pisanja pojedinaca.

Iskreno se nadamo da ce se ovaj nesporazum sa Hunom rijesiti, prvom prilikom, te da cemo vise energije trositi na to kako pomoci i ojacati nas klub, jer kao sto smo rekli:

Bratstvo je vece od sviju nas….

Uprava Kluba

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.