Džeko najbolji igrač Wolfsburga svih vremena

 

Napadač Manchester Citya Edin Džeko najbolji je igrač Wolfsburga svih vremena. Sjajni bh. reprezentativac izabran je za broj 1 u izboru navijača i novinara, koji je organizovao njemački WAZ/AZ-online.de.

Džeko je u glasanju navijača i novinara osvojio 1.293 boda, a iza sebe je ostavio Grafitea (1.079), te Roya Prägera (872). Na listi od 10 igrača, koji su obilježili historiju Wolfsburga, nalazi se i Zvjezdan Misimović, koji je rangiran na deveto mjesto.

Džeko je, podsjetimo, sa Wolfsburgom osvojio naslov prvaka Bundeslige, a izabran je i za najboljeg igrača njemačkog prvenstva u izboru profesionalaca, te je sa Grafiteom srušio rekord po broju datih golova u jednoj sezoni. Brazilac je dijamant su, podsjetimo, zajedno postigli 54 pogotka (28 Grafite, 26 Džeko), čime su prestigli legendarne Mullera i Hoenesa.

Sezonu poslije, Džeko je postigao 22 pogotka u Bundesligi osvojivši naslov najboljeg strijelca Njemačke, što mu je u konačnici i donijelo transfer vrijedan 32 miliona funti u Manchester City.

Wolfsburg je napustio kao najbolji strijelac vukova svih vremena (66 pogodaka u 111 mečeva), a sada je proglašen i za najboljeg igrača ovog tima u historiji.

“Veoma sam ponosan na činjenicu da sam izabran za najboljeg svih vremena. U Wolfsburgu sam proveo “samo” tri godine i za kratko vrijeme smo postigli jako mnogo. Veoma sam sretan, posebno jer je Wolfsburg kroz historiju imao jako kvalitetne i dobre igrače”, kazao je Edin Džeko.

Wolfsburgovih Top 10

1. EDIN DŽEKO 1.293 boda, 2. Grafite 1.079, 3. Roy Präger 872, 4. Diego Benaglio 773, 5. Martin Petrov 617, 6. Krzysztof Nowak 606, 7. Diego Klimowicz 540, 8. Marcel Schäfer 466, 9. Zvjezdan Misimović 463, 10. Diego 417.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.