Za nož spremni!

Kako sa ushićenjem izveštavaju šumski mediji, usred Bosanske Gradiške ovih dana je obilježen dan formiranja četničkog Ujedinjenog ravnogorskog pokreta Republike Srpske.

Na skupu su se, kako se vidi iz blagonaklonog priloga televizije BN, pojavila uniformisana lica od kojih se mnogi nazivaju vojvodama, a happening je ustoličen da se što “dostojanstvenije obilježe važne datume, mjesta i ličnosti” vezani za ovaj fašistički pokret, ali i očuvanje krvavog sjećanja na đenerala Dragoljuba Dražu Mihailovića

Kako se može zaključiti iz priloga televizije BN, šumski četnici žele uspostaviti  “što bolju saradnju sa srpskom vojskom iz prošlog rata”, tvrdeći kako Šumska “nema svoju vojsku”. Među nekoliko učesnika u ovom tv-prilogu, pažnju je privukla Prijedorčanka Danica Medić koja priznaje da je erotski slaba prema uniformama, a u druženju sa četnicima, ispostavlja se, nalazi svoj vrhunski seksualni smisao. 

Nenaoružani članovi pokreta tvrde da je ovaj skup organizovan kako bi uradili pregled rada za proteklu godinu i spremili se za 2013. u kojoj će „intenzivirati suradnju sa boračkim organizacijama“, te pripremiti niz prigodnih okupljanja, od kojih je ono najvažnije na Ravnoj Gori.

 

(e-novine)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.