KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Prosle sedmice put nam se otvorio do Sarajeva, gdje smo se Senad Joldic i ja prikljucili grupi od 15 ak omladinskih aktivista koje je okupila Inicijativa mladih za ljudska prava, kako bi zajedno ucestvovali na Samitu mladih koji se organizovao u Pristini.

Na Kosovu su nas maksuz ugostili tako da smo nakon duzeg putovanja ipak mogli da uzivamo ucestvujuci tri dana na ovome samitu.

Vec ste imali prilike citati o dogadjanjima na samitu kao i zakljucima, a pored toga bila je ovo prilika i za nove kontakte i planove.

Nakon Pristine, ostali smo u Sarajevu dan duze kako bi mogli prisustvovati potpisivanju koalicije civilnog drustva 1. mart, o cemu ste takodjer vec citali i slusali. Iskreno se nadam da ce ova inicijativa uspjeti postici svoje ciljeve i pokrenuti procese u Bosni i Hercegovini iako je ovo velik izazov i trebace puno truda i sabura da se dodje do rezultata, nadam se da cemo biti svjesni da glasanju nema alternative i da je to jedini put da se izborimo za nasa prava.

Po povratku u carsiju, kako sam morao vaditi neke eure iz steka, primjetio sam da imamo i otvorenu novu mjenjacnicu. Vjerovatno ce ovo obradovati mnoge koji su se mucili cekajuci u redu da zamjene novac. Od sada to mozete uciniti i u menjacnici Dolar-Kozarac.

Cini mi se da se i carsija polako pocinje puniti i da novogodisnja carolija neprimjetno zapocinje, mada se nista bitno nije promjenilo…

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.