Vijesti iz DŽEMATA KALATA

 

Poštovane džematlije, Esselamu ‘alejkum!

Prvo, želimo iskreno da vas poselamimo i da vam zaželimo uspjeh, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Također, koristimo priliku da se zahvalimo svim našim džematlijama u domovini i dijaspori za dugogodišnju podršku svome džematu, kako moralnu, tako i materijalnu.

Odlučili smo se da vas ovim putem pobliže upoznamo sa aktivnostima u džematu, jer vjerujemo da dosta cijenjenih džematlija, koji žive u dijaspori, nemaju često priliku da saznaju detaljne informacije o dešavanjima u našem džematu.
  
Osjećamo potrebu i veliki ponos da kažemo da je džemat Kalata, samo ove 2012. godine, na čelu sa džematskim odborom, uradio građevinskih radova kako slijedi:

Asfaltiranje džamijske okoline, puta i imamskog dvorišta 17.000 KM

Fasada na kući, drvarnici i garaži 15.500 KM

Ograda oko mezarluka 6.000 KM

Šehidska spomen ploča  4.700 KM

Džamijski park (trava, čempresi, živica, prskalice)

UKUPNO:  43.200 KM

Također, u obavezi nam je da istaknemo da smo dobili u vakuf zemlju pokraj kalatskih mezarluka površine 1422 m², koja je procjenjena na 20.000 KM.

Želimo da napomenemo da je g. Enes Melkić i donator i izvođač radova na džamijskom parku koji sigurno puno vrijedi, ali nam se g. Melkić nije izjasnio o vrijednosti radova, tako da nismo kompetentni da vršimo procjenu istih.

Također pokrenuta je akcija za stavljanje fasade na imamsku kuću. Kako se ukazala potreba da se stavi fasada i na drvarnicu i garažu, te da se izmjeste mektebska vrata, urade prilazne stepenice za mekteb i kotlovnicu, cifra u konačnici iznosi 15.500 KM.

Prva faza radova na ogradi oko mezarluka je urađena. Uradili smo i šehidsko spomen obilježje koje je postavljeno pored džamije. Kako je ova obavijest informativnog karaktera, želimo napomenuti naše džematlije da će svi spiskovi donatora za sve radove u džematu biti naknadno objavljeni.

Želimo još da vas upoznamo sa sljedećim informacijama. Naime, džematski odbor džemata Kalata  je službeno zakazao svečani otvor naše džamije u subotu, 06. jula 2013. godine.

Vođeni entuzijazmom i gledajući na sve urađene radove ove godine, sigurni smo da ćete vi, cijenjene džematlije, i dalje nam biti od pomoći i dati svoju podršku da bismo našu ljepoticu učinili još ljepšom i da bismo je svečano otvorili. Preostalo nam je još dosta radova i izazova, međutim osjećamo se jakim i neumornim kada imamo vašu podršku. Zato, treba svi zajedno da radimo za naš džemat, za jedinstvo našeg džemata, i da se sad najviše potrudimo i radom i novčanim prilozima, jer nam je svaka podrška sada najpotrebnija pred otvor naše džamije.

Potrudili smo se da otvorimo bankovni račun našeg džemata, da bismo eventualno olakšali našim džematlijama koji bi htjeli svoje priloge uplatiti na takav način. Svi oni, koji žele uplatiti svoj prilog unutar Bosne i Hercegovine, mogu to uraditi na slijedeći način:

PRIMALAC:   

Medžlis Islamske zajednice Kozarac
Podračun džemata Kalata
BROJ RAČUNA:  5620078108416586
Kod NLB Razvojna banka – Filijala Prijedor

Cijenjene džematlije u dijaspori, koji bi svoj doprinos željeli uplatiti putem banke, to mogu uraditi na slijedeći način:

PRIMALAC:

Medzlis Islamske zajednice Kozarac
Marsala Tita Kozarac, Kozarac
Podračun džemata Kalata
IBAN:  BA395620078108416974
SWIFT CODE:  RAZBBA22
NLB Razvojna Banka – Filijala Prijedor

Da bismo olakšali našim cijenjenim džematlijama koji žive u dijaspori, napominjemo da svoje priloge mogu uplatiti u bilo kojoj valuti na navedeni račun.

Cijeneći da će naše džematlije i sugrađani prepoznati naš trud i rad za naš džemat, sigurni smo da će se odazvati svojom moralnom i materijalnom podrškom, da bi naša ljepotica zablještala najljepšim sjajem. Želimo da napomenemo naše džematlije koji se koriste internetom, pogotovo džematlije koji se nalaze u dijaspori, da sve informacije o džematu, trenutnim radovima u džematu kao i o svim tekućim aktivnostima mogu da nađu i na našoj facebook stranici: www.facebook.com/dzemat.kalata

Također, naše džematlije nas svakodnevno mogu dobiti, kako na e-mail džemata, tako i na mobilni telefon:

–    E-mail:   bosniae@hotmail.com
–    Mobitel: +387 61 742 590

Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo kojem pogledu, a mi ćemo se svakako potruditi da vam izađemo u susret, onoliko koliko je to u našoj mogućnosti. Uveliko se zahvaljujemo svim našim džematlijama na svojim doprinosima, radu i ukazanom povjerenju. Želimo da Uzvišeni Allah bude s nama zadovoljan, zato Ga molimo da ukabuli svačiji trud i da nas svakim doprinosom za džemat približi džennetu. Amin!

Koristimo priliku i da vam predstavimo nekoliko slika o radovima koje smo uradili i koje još uvijek radimo, te se nadamo da će vam se svidjeti i da će iste proizvesti pozitivne komentare.

Uz mahsuz selam

Abdul-Aziz ef. Nuspahić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.