Ivica Osim odlazi iz bh. fudbala

 

Legenda bh. fudbala Ivica Osim krajem godine odlazi sa funkcije predsjednika Komiteta za normalizaciju Nogometnog saveza BiH.

Osim također neće imati neku drugu funkciju u strukturama nogometne organizacije. Ovu odluku Osim je saopštio u intervjuu Radiju Bosne i Hercegovine.

Prije godinu i po dana, kada su bili suspendovani Savez, klubovi i reprezentacija, FIFA i UEFA su imenovale Ivicu Osima za predsjednika Komiteta za normalizaciju NS BiH.

“Smatram da je učinjeno ono što je trebalo učiniti. Skinuta je suspenzija, uspjeli smo omogućiti reprezentaciji i klubovima da se takmiče. Također smo uspjeli da stabilizujemo finansijsku situaciju u Savezu“, istakao je Osim.

Reprezentacija BiH je uspješno startala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i ima šansu za odlazak u Brazil 2014. godine.

Prilikom nedavne posjete NSBiH Michel Platini, predsjednik UEFA-e, odao je priznanje i podršku Komitetu za normalizaciju, kao i njegovom prvom čovjeku Ivici Osimu. Platini je rekao da je nogometna organizacija Bosne i Hercegovine spašena od propasti.

Skupština NSBiH, na kojoj će biti izabran predsjednik i dva potpredsjednika te Izvršni odbor, bit će održana 13. decembra ove godine. Osim se nije kandidovao ni za jednu od ovih funkcija. Hvala mu za sve što je učinio za fudbal u našoj zemlji.

(Klix.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.