KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Udruzenje gradjana Optimisti2004-Kozarac u saradnji sa saobracajnom sekcijom Osnovne skole Kozarac, organizovali su u subotu 06. oktobra 2012. godine jednodnevnu manifestaciju pod nazivom “Misli na djecu, vozi pažljivo” u sklopu kampanje za unaprjedjenje saobracajne kulture i zastitu djece u saobracaju.

Na manifestaciji su, pored nasih osnovaca, ucestvovali i prestavnici pet skola, dvije iz Prijedora, te iz Busnova, Cele i Omarske.

Pored njih i ove godine su na manifestaciji prisustvovali predstavnici Auto-moto Saveza RS-a, zajedno sa prijedorskim saobracajcima kao i clanovi Moto kluba Kula iz Kozarca i AMK70 iz Sanskog Mosta.

Za mladje ucesnike organizovane su dvije prezentacije vezane za bezbjednost djece u saobracaju te kako emocije uticu na ucesnike u saobracaju, koje su zajedno sa policajcima pripremili i odrzali nasi nastavnici.

Nakon prezentacija, ucenici su nastavili aktivnosti kroz likovnu radionicu dok su stariji imali takmicenje u voznji spretnosti na biciklu, gdje je organizovano takmicenje izmedju skola.

Za najbolje ucesnike kao i najbolju skolu obezbjedjene su simbolicne nagrade…

Pored korisnog znanja ucenici su imali priliku i da se lijepo druze i zabavljaju sto je dodatni rezultat ove kampanje, i nadamo se da ce se ovakvi pozitivni primjeri u praksi nastaviti i dalje da se organizuju, a koristim ovu priliku i da se ispred Optimista zahvalim svima koji su pomogli realizaciju ovoga projekta.

Sto se tice carsije, osim predizborne kampanje koja je intezivirala zadnjih mjesec dana i nema nekih bitnijih desavanja. Izdvojio bih samo nagrade koje je Uprava FK Bratstva dodjeljivala organizacijama i pojedincima koji su se istakli u podrsci nasem klubu.

Jedan od njih je i nas ugostitelj Enes Kapetanovic kojem je sasvim zasluzeno dodjeljeno priznanje za doprinos i pomoc u radu kluba.

U nedelju ujutro pocelo je glasanje za lokalne izbore, koje, sudeci po nezvanicnim rezultatima i nece donijeti bitne promjene na vlasti i cini se da ce se agonija BH vlasti nastaviti i dalje.

Nazalost, nemam  vise informacija o rezultatima izbora posto sam isto jutro odletio u Pariz kako bih ucestvovao na Trecoj medjunarodnoj radionici i studijskom putovanju koje se organizuje u Francuskoj od 07. do 13. oktobra 2012.godine.

O ovoj radionici i studijskom putovanju cu vise pisati po povratku kuci, a jucerasnji slobodan dan iskoristio sam da posjetim drage prijatelje sa kojima sam zadnje tri godine snimao film o Kozarcu i o Optimistima.

Toliko ovaj put…

Selam Kozarac…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.