Kozarac.ba

U susret Kulturnoj manifestaciji Sjecanje na dr. Esu Sadikovica

 

I ove godine ce se u Prijedorskom pozoristu odrzati vec tradicionalna kulturna manifestacija „Dan sjecanja na dr. Esu Sadikovica“.

5. agusta 2012. godine u 21 sati u Prijedorskom pozoristu ce se sastati mnogobrojni Esini prijatelji, sugradjani, poznanici i svi oni koji postuju lik i djelo ovog velikog covjeka, humaniste, clana svjetske organizacije „LJekara bez granica“ i predsjednika Udruzenja otorinolaringologa bivse SFRJ.

Inace dr. Eso Sadikovic je 1992. godine podijelio sudbinu mnogobrojnih Prijedorskih intelektualaca i odveden sa grupom logorasa logora Omarska nad jamu„Hrastova glavica“ u Sankom Mostu i pogubljen.

Pomenuta manifestacija ima vec tradicionalni karakter i predstavlja jednu od najvecih kulturnih manifestacija u Prijedorskoj opstini .

Protokolom uz bogat kulturno umjetnicki program predvidjene su i dvije nagrade za najbolje osmisljene i ispisane kratke price protkane humorom i satirom koje se dodijeljuju na ovoj manifestaciji.

Veliki interes i dobra posjecenost gostiju i ucesnika sa sireg podrucja Regiona iz prethodnih godina su garancija organizatoru Manifestacije da ce i ove godine velika sala Prijedorskog pozorista biti do posljednjeg mjesta popunjena.

(Nijaz Brkic)

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.