U susret Kulturnoj manifestaciji Sjecanje na dr. Esu Sadikovica

 

I ove godine ce se u Prijedorskom pozoristu odrzati vec tradicionalna kulturna manifestacija „Dan sjecanja na dr. Esu Sadikovica“.

5. agusta 2012. godine u 21 sati u Prijedorskom pozoristu ce se sastati mnogobrojni Esini prijatelji, sugradjani, poznanici i svi oni koji postuju lik i djelo ovog velikog covjeka, humaniste, clana svjetske organizacije „LJekara bez granica“ i predsjednika Udruzenja otorinolaringologa bivse SFRJ.

Inace dr. Eso Sadikovic je 1992. godine podijelio sudbinu mnogobrojnih Prijedorskih intelektualaca i odveden sa grupom logorasa logora Omarska nad jamu„Hrastova glavica“ u Sankom Mostu i pogubljen.

Pomenuta manifestacija ima vec tradicionalni karakter i predstavlja jednu od najvecih kulturnih manifestacija u Prijedorskoj opstini .

Protokolom uz bogat kulturno umjetnicki program predvidjene su i dvije nagrade za najbolje osmisljene i ispisane kratke price protkane humorom i satirom koje se dodijeljuju na ovoj manifestaciji.

Veliki interes i dobra posjecenost gostiju i ucesnika sa sireg podrucja Regiona iz prethodnih godina su garancija organizatoru Manifestacije da ce i ove godine velika sala Prijedorskog pozorista biti do posljednjeg mjesta popunjena.

(Nijaz Brkic)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.