Stravičan napad u Prijedoru

Stravičan napad desio se danas poslijepodne u Prijedoru. Veliki broj ranjenih, izginulih i duševno oštećenih!

Prema navodima policije nepoznati napadač postavio je, tad još uvijek neeksplodiranu, eksplozivnu napravu u dvorištu prijedorske Elektrodistribucije danas u ranim popodnevnim časovima. Budući da je većina radnika kao i obično bila „na terenu“ poginulo je tek nekoliko službenica s naočalama s crnim okvirima od kojih su neke imale izrasline na bradama i poznatu šaltersku frizuru „trajna“. Očevidac N.S. koji je želio ostati anoniman kao i svaki platiša, potvrdio je da se radilo o nepoznatom muškarcu:

„Bio je to neki nepoznat čovjek. Samo se čula eksplozija i vidio sam kako su se lokne od „trajne“ umrljane krvlju rasule su po kompjuteru na kom je nesretna žena tek pola sata ranije igrala pasijans“ izjavio je u suzama i držeći u ruci tek plaćeni za silnu struju isporučenu mu u ratu.

Nepoznati je nakon postavljanja bombe uspješno umakao i video nadzoru budući da isti nije radio uslijed današnje redukcije struje u Prijedoru.

Gotovo u isto vrijeme dignute su u vazduh i prostorije prijedorskog Vodovoda te kancelarija privatne firme Elta Kabel u Prijedor. Iz policije nam nisu mogli potvrditi da se radi o istom napadaču:

„Moguće je da se radi o istom napadaču ili više njih. Prijedor je preplavljen vehabijama pa ne isključujemo mogućnost terorističkog čina! Bilo da se radi o pojedincu ili organizovanoj grupi vjerujemo da su u pitanju profesionalci budući da naših policajaca ima na svakom ćošku grada i Republike Srpske. Nek mi se javi građanin koji je proživio jedan jedini dan svog života u našoj republici a da nije sreo bar tri policajca toga dana!“ prokomentarisao je portparol prijedorskog CJB-a i dodao:

„ Oko sat vremena poslije napada primjećena je grupa muškaraca kako bježi u šume planine Kozare. Vjerujemo da se radi o napadačima. Svakako se nadamo da su u pitanju vehabije ili kakvi profesionalci jer ako se radi o običnim građanima Prijedora bojim se da ćemo ih teško uhvatiti, navikli su da žive bez vode, struje i osnovnih potrepština pa pretpostavljamo da na pitomoj Kozari mogu preživjeti i mjesecima.“- zaključio je portparol.

Jedna očevitka potvrdila je da je neposredno poslije napada na Elta Kabel koji se nalazi blizu rijeke Sane vidjela nepoznatog muškarca kako skače sa mosta u rijeku:

„ Skočio je u rijeku, vidjela sam ga! Nije imao bradu, i bio je obučen normalno, u second-hand odjeću.“ -izjavila je tresući se.

Portparol prijedorskog Udruženja penzionera vjeruje da su napadači ipak pobjegli na Kozaru:

„ Kod nas se još nije desilo da bombaši skaču u rijeku, sigurno su pobjegli na Kozaru. To je s mosta skočio sigurno jedan naš član! Naši su penzioneri znate razvili škrge pa kad je vrijeme ručku rone po Sani da ulove koji zalogaj! Kakvi crni teroristi! Eno ako mi ne vjerujete odite do prvog kontejnera pa uhvatite jednog, ima škrge petokrake mi moje!“ – položi zakletvu predstavnik udruženja penzionera.

Načelnik Opštine Prijedor uputio je izraze saučešća nastradalima i poručio da će se i sam obračunati sa ovakvim i sličnim napadima koji nikako ne doprinose od njega pokrenutom procesu pomirenja u Prijedoru:

„ Čim završe moji sastanci sa stranim investitorima s kojima ovih dana pregovaramo o izvozu drveta i željeza i sam ću se posvetiti hvatanju ovih umobolnika! Prijedor je bio i ostaće nasvjetliji republikosprski primjer grada u kom duranje nema granica! U Prijedoru ćemo proglasiti ratno stanje sve dok ovi zločinci ne budu pohvatani!“ – zaprijetio je načelnik.

Na opasku prisutnog službenika Jozefa K. kako u Prijedoru već duže vrijeme vlada ratno stanje budući da su na snazi stalne redukcije vode i struje načelnik je napućio usne.

Molimo građane i građanke koji/e imaju bilo kakvih informacija o ovim napadima da o svemu obavijeste najbližu stanicu policije.

(Satiraca.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.