POZIV SVIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA

Tilman Zülch, covjek koji vec vise od 20 godina saosjeca sa patnjama  naroda Bosne i Hercegovine svuda u svijetu i bori se za njihova prava kao nitko dosad.

U stalnom je kontaktu  sa bezbroj internacionalnih organizacija i organizacija BiH gradjana  u Evropi i organizator je stotina protesnih okupljanja protiv rata, genocida  i ugrozavanja naroda i ljudskih prava.

Potrosio je vise od 30 godina u svojoj neprikosnovenoj borbi protiv ugrozavanja naroda a pogotovu naroda Bosne i Hercegovine. Specijalni je ekspert i savjetnik pri EU i UN za pitanja genocida, etnickog ciscenja i izbjeglica u Bosni i Hercegovini ali i mnogim drugim djelovima svijeta.  Njegovo "Drustvo za ugrozene Narode" ima medjunarodnu velicinu u sferi zastite ljudskih prava.
 
Zajedno sa njegovim "Drustvom za ugrozene Narode", Platforma BiH priprema vec nekoliko godina mitinge u Den Hagu povodom sudjenja genocidu u BiH i ratnim zlocincima.
 
Koristimo ovu priliku da vas pozovemo da prisustvujete mitingu kojeg  "Drustvo za ugrozene Narode" Tilmana Zulcha u zajednici sa Platformom BiH  priprema za 16-5-2012 ispred zgrade Medjunarodnog Suda za Ratne zlocine u Hagu 7-15 sati, a povodom prvog dana  sudjenja ratnom zlocincu Ratku Mladicu. Svoje prisustvo je najavilo niz internacionalnih i BiH organizacija iz Nizozemske i Evrope.
 
UCINIMO SVE DA SE ISTINA I PRAVDA O GENOCIDU U BOSNI I HERCEGOVINI PREPOZNA I DALEKO CUJE. TO JE JOS NAJMANJE STO MOZEMO UCINITI ZA NEVINE ZRTVE KOJIMA JE KARADZICEVA I MLADICEVA GENOCIDNA TVOREVINA REPUBLIKA SRPSKA USKRATILA NAJOSNOVNIJE PRAVO NA ZIVOT.
 

 
PLATFORMA BiH
 NIZOZEMSKA

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.