Kozarac.ba

POZIV SVIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA

Tilman Zülch, covjek koji vec vise od 20 godina saosjeca sa patnjama  naroda Bosne i Hercegovine svuda u svijetu i bori se za njihova prava kao nitko dosad.

U stalnom je kontaktu  sa bezbroj internacionalnih organizacija i organizacija BiH gradjana  u Evropi i organizator je stotina protesnih okupljanja protiv rata, genocida  i ugrozavanja naroda i ljudskih prava.

Potrosio je vise od 30 godina u svojoj neprikosnovenoj borbi protiv ugrozavanja naroda a pogotovu naroda Bosne i Hercegovine. Specijalni je ekspert i savjetnik pri EU i UN za pitanja genocida, etnickog ciscenja i izbjeglica u Bosni i Hercegovini ali i mnogim drugim djelovima svijeta.  Njegovo "Drustvo za ugrozene Narode" ima medjunarodnu velicinu u sferi zastite ljudskih prava.
 
Zajedno sa njegovim "Drustvom za ugrozene Narode", Platforma BiH priprema vec nekoliko godina mitinge u Den Hagu povodom sudjenja genocidu u BiH i ratnim zlocincima.
 
Koristimo ovu priliku da vas pozovemo da prisustvujete mitingu kojeg  "Drustvo za ugrozene Narode" Tilmana Zulcha u zajednici sa Platformom BiH  priprema za 16-5-2012 ispred zgrade Medjunarodnog Suda za Ratne zlocine u Hagu 7-15 sati, a povodom prvog dana  sudjenja ratnom zlocincu Ratku Mladicu. Svoje prisustvo je najavilo niz internacionalnih i BiH organizacija iz Nizozemske i Evrope.
 
UCINIMO SVE DA SE ISTINA I PRAVDA O GENOCIDU U BOSNI I HERCEGOVINI PREPOZNA I DALEKO CUJE. TO JE JOS NAJMANJE STO MOZEMO UCINITI ZA NEVINE ZRTVE KOJIMA JE KARADZICEVA I MLADICEVA GENOCIDNA TVOREVINA REPUBLIKA SRPSKA USKRATILA NAJOSNOVNIJE PRAVO NA ZIVOT.
 

 
PLATFORMA BiH
 NIZOZEMSKA

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.