POKRIVEN MESDŽID ”KAMIČANI 1”

 

Izgradnja mesdžida ”Kamičani 1” započeta je krajem avgusta prošle godine. Izgradnja je tekla veoma lijepim tempom i došlo se do krovnih radova koji su obustavljeni zbog vremenskih okolnosti koje nisu dozvoljavale nastavak radova.

Tako je realizacija krovnih radova otpočela tek krajem februara mjeseca ove godine. Pošto je postavljena krovna konstrukcija i sve pripremljeno za postavljanje crijepa na objekat, ovaj značajni čin je obavljen u četvrtak, 22. 03.2012. godine uz prisustvo većeg broja džematlija. Upriličen je i ručak za sve prisutne koji su se ovog dana našli na ovom mjestu.

Početkom aprila (za sada je planirano 06. 04. 2012. U 18 sati), kada veći broj naših džematlija bude kod svojih kuća, će se, ako Bog da, upriličiti još jedan značajan čin kada je u pitanju izgradnja ovog mesdžida, a to je učenje dove i podizanje alema na krovnu munaru koja je urađena tokom izvedbe krovnih radova.

Tako da koristimo priliku da upoznamo sve džematlije o planiranim aktivnostima, te da i džematlije, a i sve zainteresovane  pozovemo da uveličaju planirani čin.

   

Napominjemo da je dosadašnja izgradnja financirana sredstvima naših vrijednih džematlija, a za tu namjenu je već prikupljeno 20 000,00 KM što je skoro i utrošeno za već obavljene radove.

Na kraju, molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da nas pomogne u činjenju dobra, a zaštiti od svakog zla i na ovom i na budućem svijetu.

Amir ef. Mahić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.