KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Prije tacno 100 dana, pisao  sam o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na lokalnom putu u Petrovom Gaju u kojoj je nas Ishak Fazlic zadobio  teže povrede.

Ishak je u jednom trenutku, vozeći “audi”, sletio s puta i zbog prijeloma kuka, povrede noge i povrede prsta na ruci noć je proveo na Ortopediji bolnice u Prijedoru, nakon čega je prebačen u bihaćku bolnicu.

Fazlić je nosilac “Zlatnog ljiljana” i večer prije nesreće proveo je, na svečanoj akademiji u povodu 25. novembra, Dana državnosti BiH i dana osnivanja 17. viteške krajiške brigade, a danas je obradovao sve koji su se zatekli u Picadillyu, kada je po prvi put nakon nesrece dosao ponovo u Carsiju i svoje Kevljane. Nije vise mogao izdrzati, kako mi je kroz osmijeh rekao, :”Puno je brate, 100 dana ima”.

Ovom prilikom on se zeli iskreno i toplo zahvaliti svima koji su u to vrijeme davali mu podrsku, sto mu je mnogo znacilo da lakse podnese iskusenje koje ga je zadesilo.

Nazalost, Isko treba jos dosta da se oporavlja, i dosao je na kratko, tako da se vec sutra vraca u Bihac na daljnje lijecenje. Bilo mi je zaista drago vidjeti ga i uvjeriti se da je jos uvijek neustrasivog duha i morala, kao i vedrine i snage da se bori dalje, takvog ga u stvari oduvijek i poznajem i jos jednom renosim Vam svima selame i pozdrave od naseg Ishaka.

Fudbaleri FK Bratstva imali su danas  prvu prijateljsku utakmicu protiv juniorske momcadi FK Rudara iz Prijedora, nakon gotovo 3 i po mjeseca pauze, i nazalost sasvim zasluzeno izgubili sa 4-0.

Ipak, rezultat utakmice svakako nije uništio moral naših momaka, a o upalama, žuljevima te ostalim raznoraznim povredama, mozete vise procitati na zvanicnoj stranici kluba, www.fkbratstvo.com na kojoj je odnedavno poceo raditi nas Semir Menkovic, koji pored treniranja i igranja u Bratstvu, iznalazi vremena i da radi na stranici, kako bi nasi vjerni navijaci imali brze vjesti i rezultate utakmica kao i druga desavanja vezana za FK Bratstvo.

Vidjeli smo da se pocelo planirati na koji nacin da se organizujemo za ovogodisnje Dane Kozarca, gdje ce Uprava kluba i ove godine, uz saradnju za drugim organizacijama i pojedincima, organizovati nekoliko sportskih i zabavnih desavanja, i bilo bi dobro cuti vase komentare, oko toga, jer su nekako i clanovi kozarac.ba bili dosta ukljuceni kao organizatori i ucesnici raznih desavanja.

Istakao bih da je i prva vatrogasna Groznica Subotnje Veceri bila ujedno i okupljanje clanova kozarac.ba, od kada nas nas dj Iznogud svake godine zabavlja i na trenutak vrati u nase staro vatrogasno disko, nasu mladost, i prozivljene ljetnje subote, i sto smo vec godinama uspjeli ocuvati kao tradiciju.

Ne trebam govoriti o cijelom doprinosu stranice ovoj manifestaciji, a bilo bi mi drago da se uskoro oglasi i Savjet MZ Kozarac po tom pitanju. Inace, upucen je prijedlog nasem koordinatoru, da predlozi da na prvom sastanku Savjeta MZ Kozarac,  da jedna tacka Dnevnog reda bude Organizacija manifestacije Dani Kozarca 2012, i da se pozovu svi koji vec godinama ucestvuju u ovome kao i svi ostali koji bi dali svoj doprinos u ovogodisnjoj manifestaciji.

Ovaj prijedlog upucen je ispred tri udruzenja koja ucestvuju od samog pocetka Dana, a to su Vatrogasno drustvo, FK Bratstvo i Optimisti2004, a vjerujem da i KUD ima neke svoje planove pa smatram da bi bilo dobro da se o tome sto prije pocne i konkretno dogovarati.

Vikendom uglavnom imam ustaljene obaveze voznje djece u mekteb, sreca pa se vrijeme proljepsalo te je otoplilo, tako da je Emanullah mogao lagano u 9h otrcati do Kamicana, sto mu dodje kao  “zagrijavanje” prije utakmice ili treninga, a ja sam tako mogao duze kunjati, srkati prvu kafu i krmeljati za laptopom 🙂

Nakon toga vozim dvije princeze u mekteb a ujedno vracam Emana, te ponovo po njih prije podne 🙂

U medjuvremenu obicno popijem jos koju kafu u nekom od sedam-osam mjesta gdje bi se mogla popiti jutarnja u carsiji i cuti koja “pametna”

Ovoga jutra, navratio sam u pauzama taxiranja :), do terena FK Bratstva, gdje je Uprava kluba organizovala akciju na uredjivanju terena, i sredjivanju ograde i pomocnog terena, gdje su svi clanovi Uprave uzeli ucesca i zajedno  danas odradili dosta posla a sve u zelji da nasim igracima obezbjede sto bolje uslove za igru a evo takodjer i za nase navijace, za posmatranje utakmice i navijanje.

Po obicaju, bilo je tu i nafake da se jede, pored kotlica bilo je i rostilja 🙂 tako da je danasnji dan bio ugodan sa korisnim, uz podrsku donatora, poput Salesa, koji je obezbjedio sredstva za mreze, te vrijednoga Avde Mujana koji se ponudio da pomogne klub i ucestvuje u radu, kao i ostalih clanova uprave kluba uradjeno je dosta posla na uredjenju ograde oko igralista.

Ujedno se i lijepo druzili, bilo je i onih koji su “slucajno” navratili na kotlic, neki su radili a neki ledja okretali fotoreporteru kozarac.ba 🙂

Ova akcija bila je planirana jos za proslu nedelju ali je zbog kise odgodjena i evo uradjena danas a naravno nastavice se i dalje na ovim aktivnostima tako da bi i teren, kao i ekipa bili sto bolje pripremljeni za pocetak nastavka takmicenja.

 

 

Veceras sam navratio do sale MZ Kozarac u kojoj, clanovi Kulturno umjetnickog drustva Kozara odrzavaju svoje redovne probe, na kojima se pripremaju za sto bolje nastupe koji predstoje pred njima.

Vec smo imali svi prilike vidjeti na dijelu ovu nasu omladinu koja se okuplja oko naseg koreografa Hamde Jolde i ostalih clanova Uprave KUD-a, koji su zaista svojim marljivim i ustrajnim radom  postigli u vrlo kratom roku zavidne rezultate i podigli ovo kulturno umjetnicko drustvo na dosta visok nivo.

Uskoro cemo moci uzivati u novim nastupima i igrama naseg KUD-a, a suska se i o ponovnom gostovanju u Svicarskoj u ovome mjesecu.

Naravno da ima tu jos puno toga da se uradi, i mnogo toga nedostaje, sto nam je dobro poznato i sto bi trebali zajednicki vremenom rjesavati i pomagati ovakva udruzenja koja pruzaju mladima mogucnost da se bave kulturom, sportom i sl. i da budu drustveno korisni i da pomazu zajednicu.

U nasem KUD-u igraju i mladi i stari, i kao sto se moze vidjeti postoji veliko interesovanje za aktivnosti KUD-a, sto je svakako jos jedan dokaz predhodno recenog o potrebama da jacamo ovakva i slicna udruzenja.

Za kraj mozete pogledati kratki komentar o KUD-u i njegovim aktivnostima koji je eksluzivno 🙂 dao za kozarac.ba koreograf i jedan od clanova Glavnog odbora KUD Kozara, Hamdo Joldic-Jolda

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.