Å umska ne oprašta lideru LDP

Izjava lidera LDP da je "Republika Srpska genocidna tvorevina, nastala na srebreničkom genocidu, etničkom čišćenju nezabeleženom u Evropi posle Drugog svetskog rata", izazvala je nacionalističku histeriju u dodikovskim medijima. Odmah se oglasio Dodikov kabinet, hrpu uvreda u Beograd je poslao Rajko Vasić, protestvovali su – po naredbi – i predstavnici tzv. opozicionih stranaka. Zajednička poruka: ubij, zakolji, da LDP ne postoji!

KABINET JE OVLAŠČEN DA ZAPRETI:

Iz velelepnog Kabineta predsjednika RS, Milorada Dodika, poručeno je priopćenjem sledeće: „Lider Liberalno-demokratske partije, Čedomir Jovanović, insistiranjem na smišljenoj laži da je Republika Srpska nastala na genocidu, pokušava da pripiše kolektivnu odgovornost cijelom narodu koji je samo branio pravo na život na prostorima na kojim vjekovima živi. Ružno je što preko neistina o Srpskoj i njenom nastanku Jovanović pokušava pridobiti ili svoje birače ili mentore. Svejedno“. 

Kabinet zlokobno podseća Jovanovića i cijelu javnost „da je Srpska nedavno proslavila 20 godina postojanja i da je kao izraz volje sprskog naroda u BiH nastala 9. januara 1992. godine“, zaključujući sledeće: „Dakle, Republika Srpska je proglašena prije početka građanskog rata u BiH, koji je, nažalost, odnio veliki broj žrtava. Jovanovićevu reakciju vidimo kao potpuno nepotrebnu i tendencioznu i vjerovatno usmjerenu za potrebe predstojeće predizborne kampanje u Srbiji“. Kad se Kabinetu učinilo da ni ovo nije dovoljno, Kabinet je „naglasio“ da Šumska „nije genocidna tvorevina“, da nije i neće biti „ničija moneta za potkusurivanje, pa ni Liberalno-demokratskoj partiji“.

RAJKO VASIČ, DUBOKO GRLO MILETA DODIKA: 

Izvršni sekretar Dodikove sekte SNSD, Rajko Vasić, rekao je za banjalučki „Fokus“ da je „morbidno iz lagodnog Beograda iživljavati se nad Srpskom i njenih milion i po stanovnika“, kao i obezvređivati ih zločinom u Srebrenici i izmišljenim genocidom.

A potom je poentirao: „Čedomir Jovanović i političke babe Srbije, uključujući razne lihtašice, Kandićke i ostale, više su nego strani plaćenici i više nego obični slugani Bošnjaka iz Sarajeva. Oni su srbijanski nosači muslimanskih fesova, jer pokušavaju da gledaju na Srpsku i na Srbe u BiH jednostranije nego Bošnjaci i bošnjački sarajevski politički krug“. Dodikov ideolog je dodao da su toj grupi "srbijanskih slugana" važnije žrtve Srebrenice nego milion i po Srba: „Ta grupa srbijanskih slugana ne može podnijeti činjenicu da su Srbi u Srpskoj jedini u katastrofalnoj politici na prostoru bivše Jugoslavije uspjeli da opstanu na svojoj zemlji. Njima smeta ta činjenica i zato se slažu sa Sarajevom i njihovom propagandom. Mislim da su Jovanović i bulumenta iz te kaste sumrak Srbije i srpskog nacionalnog bića“. 

Konačno, na svom blogu, Vasić je poručio Jovanoviću: „U borbi za opstanak sve je dozvoljeno. I oči, i grkljan. Ko je ispred cevi, mrtav je. Slobodno proglasi ovo nekim memorandumom. Rajkov Memorandum. Fašizmom. Da komandujem vojskom koja se bori za narodni opstanak, ne znam koje bi ženevske konvencije stale predame. Tezu o genocidnosti, i izmišljanje genocida u Srebrenici, kao da je Genocid Distrikt, pa možeš da ga proglasiš gdje hoćeš, lansirali su Muslinanski Ratni Gubitnici da bi prikrili upravo taj pokušaj istrebljenja, iseljenja, uništenja Srba u BiH“.

A ŠTA KAŽU OSTALI ŠUMNJACI:

Izvesni Branislav Borenović, potpredsjednik PDP, kazao je da ne može shvatiti da neko iz političke elite Srbije može govoriti o genocidnosti Srpske: – Apsurdno je da će neko dobiti glasove u Srbiji tako što će pričati protiv Srpske. Mislim da ovakve izjave ne pristaju nikome, a posebno ne mladima. Ludost je govoriti o RS na ovakav način.

Neki Mićo Mićić, potpredsjednik SDS, rekao je da Jovanović nema ni pet odsto podrške u srpskom narodu: – Treba znati da je u proteklom ratu žrtava bilo na svim stranama. Međutim, u najmanju ruku je nekorektno da Jovanović na ovaj način pokušava da dobija političke poene u Srbiji.

Enigmatično-misteriozni Milovan Čerek, nešto što tvrdi da je potpredsjednik „SP“, rekao je za voljeni „Fokus“ da Jovanovića ne vidi kao nekog predstavnika Srbije i srpskog naroda: „Ovo je posebno izraženo kroz njegovo ponašanje. Lično, ne čude me ovakvi Jovanovići stavovi, jer on uvijek ima neki negativan odnos prema nama iz Srpske“.

Podršku ljutim Šumnjacima uputio je iz svog Kabineta istoričar Čedomir Antić koji je rekao je da je lider LDP „po ko zna koji put pokazao da je neozbiljan i neodgovoran političar, iznijevši stav da je RS genocidna tvorevina, jer je poznato da je Srpska nastala na sporazumu koji je potpisao i muslamanski ratni lider, Alija Izetbegović, i da je ona međunarodno priznata“.

Antiću se pridružio i „politički analitičar iz Beograda“ po imenu Dušan Janjić koji je otkrio sledeće: – Apsolutno me ne iznenađuje to od Jovanovića, ali će to adekvatno nagraditi i glasači u Srbiji. Mnogo su oni zreliji nego što misli Čedomir Jovanović i oni koji za njega iz sadašnje vlasti spinuju javnost.

* Svi citati preuzeti iz Dodikovih šumskih medija

(RSA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.