Muhidin Saric – promocija knjige u Frankfurtu

 

U nedjelju 11.12.2011 je u restoranu „Zur Linde“ u Frankfurtu obiljezen znacajan jubilej 40 godina uspjesnog knjizevnog stvaralastva Muhidina Sarica.

Ova noc lijepe pisane rijeci je bila dobra prilika za promociju nove Sariceve knjige „Cvrkutanke iz sehare“ u izdanju izdavacke kuce „Bosanka rijec“ iz Tuzle. „Cvrkutanke iz sehare“ predstavlja presjek Muhidinovih svih dosadasnjih izdanja poezije za djecu.

Pjesme koje su okrenute djeci i djetetu i sve je njima podrjedjeno. O cemu god pjeva – o prirodi, porodici, skoli….

Muhidin Saric to cini s izuzetnom ljubavlju blagim humorom, onako kako to djeca najvise vole. Nas najmaldji ucesnik u pogramu Adin Sahuric predstvaio nam se sa recitacijom „Ponkad na casu“, u kojoj nam Muhidin Saric svojom lakocom pisane rijeci jos jedanput potvrdjuje svoje veliko pjesnicko umijece.

Uz velikog i uspjesnog pisca idu i nagrade.  Muhidin Saric – knjizevnik iza cijeg imena stoje 11 knjiga, deset poezije za djecu i jednog romana – je dobitnik ovogodisnje nagrade “Mali princ”, koja mu je dodjeljena za veliki doprinos razvoju djecije literature u Bosni i Hercegovini,

Ovu poetsku noc su nam pored Muhidina Sarica uvelicali nasi gosti i lijubitelji lijepe rijeci i poozije Nedim Kadiric koga su posebno dojmile dvije Muhidinove pjesme “Sta ko zeli” i “Sto pitanja”, Jasim Pjanic nam je odrecitovao pjesmu “Kucna sloga”.

Uz muzicku pratnju Elevedina i Sekija Muhica, Nedzada i Dzevada Basica smo sinoc u Frankfurtu dozivljeli jednu istinsku i nezaboravnu noc, noc koja je bila puna lijepog i iskreneog djecijeg stiha, noc u kojoj smo nakon dugo vremana svi zapjevali….noc u kojoj smo zaplesali… noc u kojoj smo se prelijepo druzili….i noc koja ce nam ostati u dugom i lijepom sjecanju….

Hvala ti Muhidine!!

 

(Ismet Sahuric-Bijeli)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.