STOP TERORIZMU! STOP ISLAMOFOBIJI!

Islamofobija je danas ‘pokucala’ na gotovo sva vrata našega društva.

Sabiha Tirić je uposlenica Općinskog suda u Travniku, kojoj predsjednik ovog suda brani da u hidžabu dolazi na posao. Bili bismo jako ‘sretni’ da je slučaj Sabihe Tirić izolovan i izdvojen slučaj u našem društvu…

Nisu rijetki slučajevi kada se muslimanke koje nose mahramu, otpuštaju sa posla pod svakojakim ‘obrazloženjima’. Ništa bolje ne prolaze ni oni koji prakticiraju sunet puštanja brade, gdje se isti, bez obzira na njihovu struku i reference, stavljaju u ‘drugi plan’, čime se nedvosmisleno čini diskriminacija nad ovim ljudima.

Na neki način možemo razumjeti, ali ne i opravdati ponašanja ljudi, direktora i vlasnika firmi, koji se plaše da će biti dovedeni u vezu sa osobama koje su prethodno od strane većeg broja ovdašnjih medija, na jedan grub i general način, ozloglašene i definisane kao negativci.

Može li nedjelo koje je uradio, pa našem mišljenju neuračunljivi Mevlid, biti stavljeno na teret i grijeh svim muslimanima koji nose brade? Nije li termin ”Vehabija” postao legitimno sredstvo sa kojim se u javnom prostoru vrijeđaju svi oni čestiti vjernici koji prakticiraju sunet Božijeg poslanika, Muhammeda a.s.?

Možemo li očekivati jedno zdravo i prosperitetno društvo ukoliko se na svakom koraku nalaze dvostruki aršini?

Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo Mirsadu ef. Spahiću, pred. AKOS-a S. Most, koji nam je i ovoga puta pružio nesebičnu pomoć u realizaciji ovoga projekta.

Naša poruka jeste: STOP TERORIZMU! STOP ISLAMOFOBIJI!

 

 

(muslim-media.org)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.