U sudaru 2 autobusa 13 povrijeđenih osoba

 

Na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka u mjestu Kamičani kod skretanja za rudnik Drenovača, jutros oko 08:15 časova došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 autobusa i kojom prilikom je teže i lakše povrede zadobilo 13 osoba.

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih smo došli autobus preduzeća „Milinović“, kojim je upravljao Simo Trkulja, kretao se iz pravca Banjaluke dok je autobus preduzeća „Markus“, kojim je upravljao Nedeljko Vučanović, išao iz pravca Prijedora.

Iz još neutvrđenih razloga, u jednom trenutku je došlo do međusobnog sudara, nakon kojeg je autobus „Milinović“ završio u jarku pored puta dok je autobus „Markus“ ostao na kolovozu. Iz onoga što se moglo vidjeti na licu mjesta na autobusu „Milinović“ koji je „gore“ prošao, teško je oštećen prednji lijevi dio te su popucala gotova sva stakla, dok je na „Markusovom“ autobusu znatno oštećen zadnji dio vozila.

U sudaru 2 autobusa 13 povrijeđenih osobaŠteta na oba autobusa je sigurno izražena u više desetina hiljada KM.

Prema riječima putnika autobusa „Milinović“, sve se dogodilo u trenutku a mnogi od njih su iz autobusa izašli kroz razbijene prozore te su pomagali jedni drugima.

Prema riječima Vesne G. koja je zbog studija putovala iz Banjaluke u Prijedor, većina putnika u njenom autobusu je spavala ili bila u nekom polu snu. „U jednom trenutku sam osjetila udar i začuo se jak tresak, nakon čega je izgledalo kao da propadamo. Našla sam se na podu, neki putnici su padali preko mene a staklo je prštalo na sve strane. Na svu sreću, osim što sam malo ugruvana, prošla sam bez povreda“, potvrdila nam je ova putnica.

Na lice mjesta ubrzo su stigla i vozila hitne pomoći iz Prijedora i Omarske koja su povrijeđene odvezla u Opštu bolnicu Prijedor. Prema riječima dežurnog hirurga Darija Dodoša od 13 osoba koje su primljene sa povredama, najteže je prošao Trkulja koji je zadobio prelom ključne kosti dok su ostali povrijeđeni putnici nakon zbrinjavanja pušteni na kućno liječenje.

Uviđaj prijedorske saobraćajne policije na licu mjesta trajao je nekoliko časova tokom kojih se saobraćaj odvijao usporeno.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao internet portal GradPrijedor.com, uzrok ove saobraćajne nesreće je neprilagođena brzina i nedovoljan razmak između vozila koja su učestvovala u saobraćaju.

Naime, vozač putničkog automobila koji se kretao ispred autobusa „Markus“, dao je lijevi žmigavac kako bi skrenuo u pravcu rudnika „Drenovača“ te je usporio da propusti autobus iz suprotnog smjera. Vozač autobusa koji je išao iz pravca Prijedora najvjerovatnije nije to uočio na vrijeme pa je usljed naglog kočenja došlo do zanošenja zadnjeg lijevog dijela autobusa. U tom trenutku je naišao autobus „Milinović“ koji je svojim prednjim lijevim krajem naletio na zadnji kraj drugog autobusa te je nakon sudara završio u jarku pored puta, okrenut na bok i sa znatnim oštećenjima. Prava je sreća da u ovoj saobraćajnoj nesreći nije bilo ljudskih žrtava.

(GradPrijedo.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.