ČESTITKA POVODOM NOVE 1433. HIDŽRETSKE GODINE

 

Poštovana i cijenjena braćo i sestre!

Prisjećajući se prvih muslimane i njihove hidžre iz rodne Mekke u Abesiniju i Jesrib prisjećamo se kolika je čvrstina vjerovanja bila kod tadašnjih muslimana koji su okruživali najplemenitijeg Vjerovjesnika Muhammeda a.s..

Veličina žrtve koju je bilo neophodno podnijeti za očuvanje islama nije im bila ni najmanje bitna. Naprotiv, ubjeđenje koje su svojim srcima prihvatili bilo je jače od bilo čega što im se na putu kao prepreka postavilo. Na kraju su bogatstva, imeci i privilegije koje su u svakodnevnom životu imali postali bezvrijedni u usporedbi sa srcem potvrđenom rečenicom ”Nema Boga osim Allaha, Muhammed je Allahov poslanik”.

Sve ovo uči sljedbenike islama kakva je snaga iskrene vjere i šta vjernik može da podnese u ime Allaha. Pored hidžre prvih muslimana mi se, takođe, podsjećamo i na našu hidžru koju učinismo i iz koje mnoge pouke možemo da uzmemo. Stoga, prisjećajući se hidžri koje su činili muslimani molimo Uzvišenog Allaha dž.š. da nas pomogne u njihovu shvatanju  i svjesnijem koračanju u budućnosti koje će biti prosvjetljeno njihovim poukama.

Neka Vam je svima

SRETNA I BERIČETNA MUBAREK NOVA 1433. HIDŽRETSKA NOVA GODINA!!!

Molim Uzvišenog Allaha da nam svima podari mnogo sloge, mudrosti, zdravlja i dobra u narednoj novoj godini, a posebno Uzvišenog  Allaha molim za olakšanje bolesnima, raseljenima, napuštenima, obespravljenima i svima onima koji se nalaze u nekoj od ovodunjalučkih poteškoća!

Glavni imam:
Amir ef. Mahić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.