Poruka sa Sehidskog mezarja

 

U IME ALLAHA MILOSTIVOG SAMILOSNOG

HVALA ALLAHU GOSPODARU OVOG VELIČANSTVENOG DANA. SALAVAT I SELAM UPUČUJEMO NAJODABRANIJEM ROBU MUHAMMEDU A.S., NJEGOVOM ČESTITOM RODU I NJEGOVIM ČASNIM ASHABIMA. SALAVAT I SELAM DONOSIMO I NA NAŠE ŠEHIDE.

DRAGA BRAČO, DRAGI NAŠI ŠEHIDI, ESSELAMU ‘ALEJKUM I BAJRAM MUBAREK OLSUN!

SVAKI BAJRAM JE VRIJEME NAŠE RADOSTI I VESELJA, POKORNOSTI I ŽRTVE U IME UZVIŠENOG BOGA. DOČIM, VEČ DEVETNAEST GODINA NAŠIM BAJRAMIMA SE ISPREPLIČE I RADOST I ŽALOST.

RADUJEMO SE JOŠ JEDNOM DOČEKANOM BAJRAMU I LJEPOTAMA KOJE SA NJIM DOLAZE, ALI SE U TRENUTCIMA SREČE I VESELJA PRISJETIMO NAŠE TRAGEDIJE I NEPREŽALJENE PATNJE.

SJETIMO SE SINOVA I KČERI NAŠIH, OČEVA I MAJKI, BRAČE I SESTARA KOJI ŽIVOTE SVOJE NA PRAVDI BOGA IZGUBIŠE. NJIHOV GUBITAK NA NAŠIM SRCIMA TRAJNU RANU OSTAVI I NAŠE ŽIVOTE ZAUVIJEK PROMJENI.

DOČEKUJUČI BAJRAME MI JOŠ UVIJEK PRIŽELJKUJEMO DA I NJIH ODNEKUD PONOVO DOČEKAMO. I DAN DANAS MAJKE NJIHOVE SA PENčERA SVOJIH POGLEDAJU NEČE LI SE ODNEKUD NJIHOVA DJECA POJAVITI, NA KUČNE PRAGOVE I DAN DANAS IZLAZE SA ŽELJOM DA PRED NJIMA SVOJU DJECU UGLEDAJU. SAMO SU IM JOŠ SNOVI NJIHOVI OSTALI DA U NJIMA SVOJU DJECU DOČEKUJU, DA S NJIMA RAZGOVARAJU I SE S NJIMA RADUJU DOK IH NEŠTO IZ SNA NE TRGNE I VESELE IH NA TRENUTAK U JAVI NE OSTAVE. JEDINO IM TO OSTA OD PUNIH KUČA KOJE SU RADOŠČU BILE ISPUNJENE.

ZBOG TOGA SE MI SVAKOG BAJRAMA OVDJE PRVO OKUPIMO I SA ŠEHIDIMA NAŠIM BAR POKOJI TRENUTAK PROVEDEMO. TAKO NAS BAREM NIŠANI NJIHOVI PODSJETE DA SU STVARNO NEKADA SA NAMA BILI, NAŠE NAM ŽIVOTE ULJEPŠAVALI I NAŠU RADOST POVEČAVALI. PRISJETIMO SE I SVOJE OBAVEZE DA SPOMEN NA NJIH ČUVAMO I NJEGUJEMO I DA IH NIKADA IZ ŽIVOTA SVOJIH NE IZBRIŠEMO.

ZATO, DRAGI NAŠI ŠEHIDI, NEKA ZNATE DA VAS NISMO ZABORAVILI NITI SMO VAS PREŽALILI. NAŠE SUZE I DANAS ZA VAMA TEKU, NAŠA SE SRCA JOŠ UVIJEK ZA VAMA CIJEPAJU, NAŠI POGLEDI JOŠ UVIJEK ZA VAMA TRAGAJU, U NAŠIM DOVAMA SE IMENA VAŠA JOŠ UVIJEK SPOMINJU.

TAKO ČE BITI DOK NAS GOSPODAR NAŠ SA VAMA NA BUDUČEM  SVIJETU NE SJEDINI.

ZBOG TOGA SE U OVOM MUBAREK DANU UZVIŠENOM ALLAHU OBRAČAMO DA VAS ŠEHIDIMA ISTINSKIM UČINI I DŽENNETSKE VAM KAPIJE OTVORI, A DA NAS KAO MUSLIME USMRTI I U VAŠEM PLEMENITOM DRUŠTVU OŽIVI.

 

NEKA VAM JE VJEČITI ALLAHOV RAHMET ŠEHIDI NAŠI! 

EL FATIHA!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.