Kozarac.ba

Poruka sa Sehidskog mezarja

 

U IME ALLAHA MILOSTIVOG SAMILOSNOG

HVALA ALLAHU GOSPODARU OVOG VELIČANSTVENOG DANA. SALAVAT I SELAM UPUČUJEMO NAJODABRANIJEM ROBU MUHAMMEDU A.S., NJEGOVOM ČESTITOM RODU I NJEGOVIM ČASNIM ASHABIMA. SALAVAT I SELAM DONOSIMO I NA NAŠE ŠEHIDE.

DRAGA BRAČO, DRAGI NAŠI ŠEHIDI, ESSELAMU ‘ALEJKUM I BAJRAM MUBAREK OLSUN!

SVAKI BAJRAM JE VRIJEME NAŠE RADOSTI I VESELJA, POKORNOSTI I ŽRTVE U IME UZVIŠENOG BOGA. DOČIM, VEČ DEVETNAEST GODINA NAŠIM BAJRAMIMA SE ISPREPLIČE I RADOST I ŽALOST.

RADUJEMO SE JOŠ JEDNOM DOČEKANOM BAJRAMU I LJEPOTAMA KOJE SA NJIM DOLAZE, ALI SE U TRENUTCIMA SREČE I VESELJA PRISJETIMO NAŠE TRAGEDIJE I NEPREŽALJENE PATNJE.

SJETIMO SE SINOVA I KČERI NAŠIH, OČEVA I MAJKI, BRAČE I SESTARA KOJI ŽIVOTE SVOJE NA PRAVDI BOGA IZGUBIŠE. NJIHOV GUBITAK NA NAŠIM SRCIMA TRAJNU RANU OSTAVI I NAŠE ŽIVOTE ZAUVIJEK PROMJENI.

DOČEKUJUČI BAJRAME MI JOŠ UVIJEK PRIŽELJKUJEMO DA I NJIH ODNEKUD PONOVO DOČEKAMO. I DAN DANAS MAJKE NJIHOVE SA PENčERA SVOJIH POGLEDAJU NEČE LI SE ODNEKUD NJIHOVA DJECA POJAVITI, NA KUČNE PRAGOVE I DAN DANAS IZLAZE SA ŽELJOM DA PRED NJIMA SVOJU DJECU UGLEDAJU. SAMO SU IM JOŠ SNOVI NJIHOVI OSTALI DA U NJIMA SVOJU DJECU DOČEKUJU, DA S NJIMA RAZGOVARAJU I SE S NJIMA RADUJU DOK IH NEŠTO IZ SNA NE TRGNE I VESELE IH NA TRENUTAK U JAVI NE OSTAVE. JEDINO IM TO OSTA OD PUNIH KUČA KOJE SU RADOŠČU BILE ISPUNJENE.

ZBOG TOGA SE MI SVAKOG BAJRAMA OVDJE PRVO OKUPIMO I SA ŠEHIDIMA NAŠIM BAR POKOJI TRENUTAK PROVEDEMO. TAKO NAS BAREM NIŠANI NJIHOVI PODSJETE DA SU STVARNO NEKADA SA NAMA BILI, NAŠE NAM ŽIVOTE ULJEPŠAVALI I NAŠU RADOST POVEČAVALI. PRISJETIMO SE I SVOJE OBAVEZE DA SPOMEN NA NJIH ČUVAMO I NJEGUJEMO I DA IH NIKADA IZ ŽIVOTA SVOJIH NE IZBRIŠEMO.

ZATO, DRAGI NAŠI ŠEHIDI, NEKA ZNATE DA VAS NISMO ZABORAVILI NITI SMO VAS PREŽALILI. NAŠE SUZE I DANAS ZA VAMA TEKU, NAŠA SE SRCA JOŠ UVIJEK ZA VAMA CIJEPAJU, NAŠI POGLEDI JOŠ UVIJEK ZA VAMA TRAGAJU, U NAŠIM DOVAMA SE IMENA VAŠA JOŠ UVIJEK SPOMINJU.

TAKO ČE BITI DOK NAS GOSPODAR NAŠ SA VAMA NA BUDUČEM  SVIJETU NE SJEDINI.

ZBOG TOGA SE U OVOM MUBAREK DANU UZVIŠENOM ALLAHU OBRAČAMO DA VAS ŠEHIDIMA ISTINSKIM UČINI I DŽENNETSKE VAM KAPIJE OTVORI, A DA NAS KAO MUSLIME USMRTI I U VAŠEM PLEMENITOM DRUŠTVU OŽIVI.

 

NEKA VAM JE VJEČITI ALLAHOV RAHMET ŠEHIDI NAŠI! 

EL FATIHA!

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.