BAJRAMSKA PORUKA Gl.IMAMA MEDZLISA IZ KOZARAC

BAJRAMSKA PORUKA Gl.IMAMA MEDZLISA IZ KOZARAC

 

U IME ALLAHA MILOSTIVOG SAMILOSNOG

Uzvišeni Allah je svojom voljom odredio dva bajrama za dva muslimanska blagdana. Dočekujući ih, muslimani se širom svijeta neizmjerno raduju i vesele. Posebnosti ovog bajrama su u kurbanu i hadždžu.

Oni koji su se odlučili na životnu žrtvu dočekuju ga u ihramima na najodabranijim mjestima ovoga svijeta dok se oni koji su ostali kod svojih kuća Allahu približuju žrtvujući kurbane ako im mogućnosti dozvoljavaju.

Pored toga ovi dani su okićeni tekbirima koji su često na usnama onih koji se svome Gospodaru zahvaljuju i Njegovo ime veličaju. Svim navedenim muslimani se i jedni drugima približuju i svoje bratstvo dodatno učvršćuju.

Znajući sve navedeno radost se još više u srcima našim povećava i ljubav spram našom vjerom pojačava. Stoga, ovo radosno vrijeme koristimo da svim našim džematlijama čestitamo nastupajuće bajramske mubarek dane uz dovu Uzvišenom Allahu dž.š. da nam svima blagostanje poveća, a svo zlo od nas otkloni i od svake zlobe nas sačuva.

Posebice našeg Gospodara molimo da svima onima koji se nalaze u nekoj od ovosvjetskih tegoba podari izlaz iz nedaća u kojim se nalaze.

Neka Vam je svima BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Amir ef. Mahić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.