KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Udruzenje gradjana “Optimisti 2004” Kozarac u saradnji sa Osnovnom skolom Kozarac i Auto-moto udruzenjem AMK70 iz Sanskog Mosta organizovali su u subotu cjelodnevnu manifestaciju “Vozimo polako cuvajmo nascu djecu” u sklopu kampanje za unaprjedjenje  saobracajne  kulture  i zastitu  djece u saobracaju.

Svoje ucesce u ovome projektu dali su i predstavnici Moto Saveza RS-a i Policijska stanica za bezbjednost saobracaja Prijedor. Na manifestaciji je ucestvovalo preko stotinu osnovaca iz Kozarca i Trnopolja a zbog vec zakazanih obaveza nisu mogli prisustvovati i ucenici iz Omarske.

Na samom pocetku Nadir Nuhagic, razredni nastavnik u nasoj osnovnoj skoli i voditelj Saobracajne sekcije, pozdravio je sve prisutne i zahvalio se gostima na dolasku, nakon toga ucenici su podjeljeni u cetiri grupe.

U prvoj grupi su bili nasi najmladji osnovci, od 1-5 razreda, u drugoj muskarci od 5-7 razreda, trecoj, takodjer muski od 8 i 9 razred i cetvrta grupa djevojcice od 5-9 razreda.

Za nase najmladje iz prve grupe, organizovano je polusatno predavanje, koje su odrzali predstavnici saobracajne policije iz Prijedora zajedno sa predstavnicima Moto Saveza, koji su na kraju video prezentacije podjelili promotivne majice nasim ucenicima.

Nakon predavanja, nastavljeno je sa likovnom radionicom na temu saobracaja, gdje su ucenici crtali radove od kojih su tri najbolja i nagradjena priznanjem i djecijom kacigom za bicikl.

Paralelno s njima, stariji ucenici podjeljeni u spomenute tri grupe, takmicili su se u voznji spretnosti na biciklu, gdje zelim istaci da su ucenici izvodili citav program, odnosno bili i takmicari i zapisnicari i sudije…

Po zavrsetku natjecanja, proglaseni su pobjednici u voznji spretnosti za sve tri kategorije kao najbolji likovni radovi i podjeljene prigodne nagrade…

Nakon dodijela nagrada, pripremljen je novi poligon na kojem je AMK70 prezentirao voznju kartingom, sto je za ucenike bilo najzanimljivije…

Uvod za karting izveo je na motoru nas Senad Joldic…

Nakon njega, clanovi AMK70 demonstrirali su pred nasim ucenicima voznju kartingom, a nakon toga su vozili oni najhrabriji, pa oni manje hrabri 🙂 da bi se na kraju uhvatio veliki red na cekanje za voznju…

Manifestaciju su, pored dosta nasih sugradjana, pratili i predstavnici Moto kluba Kula iz Kozarca a logisticku podrsku davali su Redzan sa kotlicem i Mevla sa rostiljem…:)

Na kraju, zelio bih se ovom prilikom zahvaliti svima koji su doprinijeli da se ova manifestacija odrzi: mesnicama Dany i Gulas, restoranima Stari grad i Stara basta, pekari Mrakovica, Foto Metrou i Austronetu, kao i naravno direktoru skole i nastavnicima na celu sa Nadirom, koji su takodjer dali svoj doprinos u realizaciji ovoga projekta, kao i predstavnicima  Moto Saveza RS i saobracajne policije iz Prijedora, ta nasim dragim gostima iz Sanskog Mosta Auto-moto klubu AMK70.

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.