BAJRAMSKA PORUKA GLAVNOG IMAMA

 

BISMILLAHIR-RAHMANIR-RAHIM

Poštovana i cijenjena braćo i sestre, dragi vjernici!

Iza nas je mjesec posta, stalnog ibadeta, teravih namaz, iftara, mukabela i ostalih ramazanskih blagodati. Putem svih dobrih dijela koja činismo u toku ovog mubarek mjeseca mi se još dodatno približismo milosti i blagoslovu našeg Gospodara, ali se približismo i jedni drugima. Osjetismo snažnije veze koje nas povezuju. Naučismo vrijednost humanosti i međusobnog razumjevanja. Tako nam ramazan posluži za izgradnju naše ličnosti, ali i za jačanje veza sa našim Stvoriteljem i onima koji nas okružuju.

Dočekujući bajram budimo sretni radi svega s čim nas ramazan počasti. Veselimo se nagradi koja nas očekuje radi truda kojeg učinismo. Imajmo na umu i izreku našeg Poslanika a.s. u kojoj on veli:

”Na Ramazanski bajram mele­ki se poredaju pored puteva i pozivaju: ‘Muslimani, poranite svome Plemenitom Gospodaru koji dobro daje i povećava ga govoreći: Ja sam vam naredio da noći provodite u ibadetu pa ste to činili. Naredio sam vam da danju postite pa ste postili i tako ste poslušali svoga Gospodara. Zato danas primite vaše nagrade!”’

Na kraju želio bih vam svima čestitati nastupajuće bajramske mubarek dane,

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!

Posebne čestitke upućujem bolesnima, raseljenima, usamljenima i siromašnima!

Čestitke upućujem i našoj braći i sestrama kako u Bosni i Hercegovini tako i onima izvan naše domovine

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.