“Groznica subotnje večeri” 2011

 

Iznogud pise:

Dragi prijatelji,

Nadam se da ste  svi sretno doputovali iz Kozarca i da, vjerovatno kao i ja, sredjujete svoje utiske o tek proteklom godisnjem odmoru. Gledaju se slike, otvaraju kutije ‘’Domacice’’ i ‘’Vanilija kiflica’’ a oni drugi proizvodi sa odredjenim postotkom alkohola ce morati sacekati jos koji dan.     

Bicu toliko slobodan da u ime Vatrogasnog drustva podnesem kratak izvjestaj o ovogodisnjoj Groznici. Moram vam priznati da ni Mustafa nas komandir  ni ja nismo ni malo bili sretni sa kisom koja je lila u nedelju 24. jula na dan odrzavanja Groznice.

Terasa ‘’Stare baste’’ vise nije dolazila u obzir a sala sa onim teskim stolovima je bila premala. Medjutim , opet nam je pomogao Jasmin i nakon sto su njegovi konobari odnijeli stolove odjednom se ukazao prostor koji je mene podsjetio na onaj u starom Vatrogasnom domu.. Neso se , kao i prosle godine, pobrinuo za razglas i festa je mogla da pocne.

Nakon sat vremena sala je bila vec poprilicno puna a tad me ne samo prostor nego i sama atmosfera podsjecala na onu u starom Vatrogasnom. Nakon kratkog govora od strane Mustafe I dj-a ples su nam ove godine godine otvorila dva para-Kiko i Sefika i Mirza i Kelima. Suvisno je pisati o tome koliko mi je bilo drago vidjeti sve ljude na Groznici ali ipak moram reci da mi je bilo posebno drago vidjeti Taju-starog rockera iz Dere koji je prvi put nakon rata u Kozarcu.

Znam da je najvaznije da smo se druzili ali obavezan sam i da vam napisem nesto o financijskom dijelu veceri. Dakle, prodano je oko 230 ulaznica sto sa iznosom koji je sakupljen od vasih donacija cini sumu od nekih 2900 KM.

Eto, zahvaljujuci vama opet ce vatrogasci moci nasuti goriva u svoja vozila i biti u stanju braniti nase kuce od vatre.

Na kraju, kome se zahvaliti za ovogodisnju Groznicu. Hvala Sendi i momcima na ulazu, hvala Nesi, Jasminu i njegovim konobarima, hvala vatrogascima koji su onu noc neprimjetno brinuli da noc protekne bez problema a najvise hvala svima onima koji su bili na Groznici.

Dugujem vam jos izvinjenje za dvije kratke smetnje koje su se desile u toku noci. Krivac-osteceni kabl.

P.S.

Zbog dogadjaja koje su zadesile moju familiju ja bas i nisam bio ‘’u elementu’’. Nadam se da se to nije odrazilo na muziku koja je pustana na Groznici

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.