Kolektivna dženaza šehidima Prijedora i Kozarca

 

Poštovane i cijenjene džematlije!

Obavještavamo Vas da će se u srijedu, 20. 07. 2011. godine, klanjati kolektivna dženaza šehidima Prijedora i Kozarca. Dženaza svim našim šehidima će se obaviti na nogometnom igralištu u Kozarcu sa početkom u 10 sati.

Svi oni koji žele da prisustvuju preuzimanju šehidskih tabuta u Šejkovači i njihovom praćenju do Kozarca kolona će iz Sanski Mosta krenuti u srijedu u 7 sati.

Za sve one koji će dolaziti iz pravca Prijedora na šehidsku dženazu moći će da kod benzinske pumpe Mešići skrenu lijevo na staru cestu i tu po instrukcijama redara i policije formirati kolone koje će se vratiti ka šehidskim mezarjima na području Prijedora. Pored navedene lokacije parking će biti pripremljen i kod fabrike obuće ”Nova Ivančica”.

Sve one koji će iz Kozarca i okolnih mjesta ići na dženazu molimo da, ako su ikako u mogućnosti, na dženazu idu pješice ili da ako iz nužde dolaze sa autima da ista parkiraju u Kamičanima, jer će se svi šehidski tabuti, nakon obavljene dženaze na igralištu, na rukama nositi do šehidskog mezarja u Kamičanima.

Napominjemo Vam da će na šehidskoj dženazi biti pripremljeno mnogo osvježavajućih pića, ali se i pored toga preporučuje svakome ko krene na dženazu da na istu i sam ponese pitke vode radi ogromnih temperatura koje su moguće u danu dženaze.

ORGANIZACIONI ODBOR

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.