Rockfest Kozarac 2011

 

Inicijativa mladih za ljudska prava BiH u saradnji sa Optimistima2004 iz Kozarca i udruzenjem Izvor, vec drugi put, organizuje omladinski ljetnji kamp na temu suocavanja sa prosloscu i tranzicijske pravde.

Mladi iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine ce od 03. do 07. jula biti smjesteni u Kozarcu i odatle ce obilaziti memorijale i mjesta stradanja u Prijedoru i Sanskom Mostu, pocev od Mrakovice pa do hale Sejkovaca.
 
Ove godine se planira da za mlade ali i ostale gradjane Prijedora ponudi vise sadrzaja, pa ce tako biti izvedena u pozoristu predstava “Sladek i Vanjek” koja je radjena po djelu Vaclava  Havela “Audijencija”, a koju su rezirali i u kojoj glume sarajevski glumci  Milan Pavlovic i Alen Muratovic.

U sklopu kampa organizovace se i Rockfest, festival rock muzike koji se premijerno održao prosle godine u Kozarcu krajem mjeseca jula.

Prosle godine je, u sklopu festivala, nastupilo 7 bendova, jedan iz Bos. Krupe, dva iz Sanskog Mosta i 4 iz Prijedora i ponudili su za nase prilike veoma kvalitetnu svirku. Publiku u Kozarcu su cinili  mladi ljudi iz Prijedora, Kozaraca, Sanskog Mosta, Ključa, Bosanskek Krupe. Nekoliko stotina prisutnih je uzivalo u više od 6 sati svirke.

Ove godine  će nastupiti i bendovi iz Srbije i Crne Gore, pa će festival biti i internacionalni.

Ovaj dogadjaj je sasvim sigurno vrijedan podrske i paznje, kako u razvijanju medjusobnih dobrih odnosa medju mladima u Prijedoru tako i zbog promocije omladinskog kampa u kojem mladi obilaze logore i memorijale i uce se istoriji na najizravniji moguci nacin, zato Vas pozivamo da prisustvujte ovom dogadjaju koji ce se odrzati na skolskom igralistu u srijedu 06. jula 2011. godine sa pocetkom u 19h.
 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.