Redovan sastanak Uprave FK Bratstvo

Danas je odrzan redovan sastanak Uprave Fudbalskog kluba Bratstvo, na kojem se razgovaralo o trenutnoj situaciji kao i daljnim aktivnostima.

Na zalost, nase FK Bratstvo nije uspjelo da se odrzi u Regionalnoj ligi RS-Zapad, te tako preslo u nizi rank takmicenja, sto je u jednu ruku razocaralo mnoge, medjutim ako pogledamo cjelokupnu situaciju, mozemo reci da je ovo u neku ruku i dobro da napravimo novu strategiju razvoja ovoga naseg sportskog kolektiva koji ove godine, bezobzira na neuspjeh u takmicenju, slavi 80 godina svoga postojanja, sto svakako treba na dostojanstven nacin obiljeziti i proslaviti.

Pred Upravu kluba stavili su se mnogi zadaci i bice potrebno dosta zalaganja i podrske da se napravi strategija po kojoj bi se trebalo raditi na stvaranju vlastitog igrackog potencijala, uz dobrog i skolovanog trenera, kao i na rjesavanju problema oko terena FK Bratstva.

Uprava je danas izlozila igracima trenutnu situaciju te ima dala vremena da razmisle u slucaju da zele da napuste klub i da dobiju ispisnicu.

Od konkretnih daljnjih planova jesu svakako organizacija sportskih desavanja tokom manifestacije "Dani Kozarca", gdje ce se zajedno sa nasim Feridom-Lekom, koji vec godinama organizuje susret Bratstvo-Dijaspora, gledati da se taj dan (25.juli) obogati sa jos sadrzaja kako bi se obiljezila 80godisnjica kluba.

Drugi dogadjaj jesu turniri u malom nogometu, na skolskom igralistu od 29.-31. jula koji ce ujedno biti prilika da se okupimo i zabavimo a ujedno i zajedno planiramo kuda i kako dalje sa FK Bratstvom…

Uprava se iskreno nada da ce nase FK Bratstvo uspjeti da vrati svoju zasluzenu popularnost kod Kozarcana te da cemo ga zajednickim snagama odrzati i ojacati.

I ovom prilikom clanovi Uprave FK Bratstva se iskreno zahvaljuju svima koji su do sada podrzavali i pomagali nas klub…

Najavljen je slijedeci sastanak u naredni cetvrtak kako bi se nastavilo dalje sa planiranjem spomenutih dogadjaja.

 

 

 

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.