Planinarsko društvo ”Mrakovica “ Kozarac

 

Planinarsko društvo „Mrakovica“ Kozarac medju prvima je obnovilo svoje postojanje u poslijeratnom, povratnickom Kozarcu, i za koje mozemo slobodno reci da su u svom dosadasnjem radu napravili velike rezultate. Osim same obnove udruzenja, uspjeli su poprilicno da obnove, u ratu, totalno devastirani planinarski dom na Debelom brijegu. Trebalo je mnogo zalaganja i sredstava da se to postigne, od sanacije puta, dovodjenja struje i vode do samog renoviranja doma.

Vecinu sredstava uspjeli su do prikupe donacijama svojih clanova kao i simpatizera a nesto se uspjelo dobiti i od nadleznih institucija, i sve su to nasi planinari radili nenametljivo, pomalo i stidljivo bez puno “halabuke”.

Na svojoj redovnoj izvještajnoj konferenciji 25.12.2010.godine u Planinarskom domu na Debelom brijegu, uz prisustvo velikog broja članova društva kao i mnogobrojnih gostiju, razmatrani su izvještaji za 2010.godinu kao i program rada i financiski plan za 2011.godinu.

Nakon konstruktivne rasparave usvojena su sva ponuđena akta a posebno je podržana stavka u financiskom planu kojom je predviđeno finansiranje izgradnje odgovarajućeg krova na domu. S obzirom da je dom pokriven sa folijom koja ima kratak vijek neophodno je da se ovaj problem riješi u toku ove godine.

Po prikupljenim ponudama ova investicija iznosi oko 8.600,00 KM sa materijalom i radnom snagom. Na samoj skupštini je prikupljeno oko 2.000 KM  sto je oko 20% potrebnih sredstava, dok za ostalo moraju tražiti nove donatore.

Planinarsko društvo „Mrakovica“ Kozarac jedno od prepoznatljivih društava kako u regiji tako i u cijeloj Bosni pa i šire što potvrđuju i mnoga priznanja i zahvalnice koje su do sada primili a sam planinarski dom spada u grupu najljepših planinarskih domova, sto bi trebao biti dovoljan razlog da pomognemo nase planinare a  kada bi se planirana investicija uradila u ovoj godini to bi omogućilo da se vec iduće godine nas planinarski dom na Debelom brijegu mogao uvrstiti  u turističku ponudu naše opštine što bi za društvo bilo veliko priznanje.

To bi omogućilo primiti i ugostiti veci broj gostiju, kako na samo nocenje tako i pružanju drugih usluga kao što su: hrana,obilazak lijepih krajeva, upoznavanje ljepote Kozare kao i područja opštine Prijedor.

I u sadasnjim uslovima, svakog vikenda, ovaj dom posjećuje veći broj simpatizera, kako mladih tako i onih koji su u trećem dobu života.

Nadam da će te i Vi prepoznati sve vrijednosti ove akcije i da će te u granicama svojih mogućnosti pomoći da se ova investicija u što kraćem roku završi, a ovom prilikom prenosim Vam iskrene pozdrave od Predsjedništva ovog društva.

Sve potrebne informacije mozete dobiti na kontak telefon 065 527 509 kod sekretara društva dipl.ecc. Kemala Fazlića, a svoju donaciju mozete uplatiti na ziro racune udruzenja:                                                                                          

UNICREDIT BANKA
AD BANJA LUKA filijala Kozarac
551059-0001518923 ili devizni
29020658001

ili kod blagajnika, direktora škole Mirzeta Mujčića.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.