KOZARAC POTOPIO BRDO

Kup utakmica:

 FK BRATSTVO KOZARAC – OFK BRDO   3 – 0 (1-0)

Kozarac, srijeda 23.03 2011 ,15.00 h

Sastav: Jadro,medi,fikro,dzug,dario,adko,denis,dino,ramula,baltic,makaric
ulazili:gredelj,samir,ahmed

Daleko vise se ocekivalo od ekipe Brda bar sto se igre tice jer je danas igrala samo jedna ekipa i to ekipa Kozarca.

Nasi blijedi ,anemicni,bez prave duel igre tako da se po zavrsetku utakmice moglo reci kako smo odigrali dobro smo i prosli. Jeste da smo u jeku najtezih priprema i da su noge teske ali to nikako nebi smjelo biti opravdanje za slabu igru.

Pocetak nije mogao naslutiti ovakav debakl Ofk Brda jer je u prvih 15 minuta igra bila dosta izjednacena a nasi su imali sansu koja se nemasi bio je to nas Dino izasao je sam na golmana  Bratstva kad mu je Ramula nesebicno sa strane ubacio loptu ali je nas dino malo vise oklijevao i sutao ali mu je golman odbranio  i iz te kontre tj.iz iste akcije penal za domacina.

Nas Denis je malo nespretno startovao na centarfora Bratstva i sudija je bez dvoumljenja pokazao na penal recimo i to da je penal bio i tu nema dileme. To je bilo vodstvo Bratstva od 1 :0.

To kao da je poljuljalo nasu sigurnost i od tada smo nesto pokusavali a Bratstvo nas je sacekalo i iskusno odigrabvali kontru za kontrom a pozada cisto nekomplikujuci izbacivali loptu u ionako malo opasnih situacija po njihovu mrezu.

Drugo poluvrijeme kale je pokusao sa par izmjena da nesto okrene ali jednostavno nije islo kao da smo pregorjeli od zelje da se suprostavimo Bratstvu a tad smo ulazili iz greske u gresku narocito pozada gdje smo bili smuseni i uvjek za djelic sporili od igraca Bratstva ,srednji red je nesto pokusavao ali se cesto igra prekakala pa se nije tu moglo puno ni napraviti.

Drugi gol smo primili pomalo naivno iz slobodnog udarca gdje smo "zaboravili" napadaca Bratstva koji je sutao i pogodiop neobranjivo donji desni ugao.

U samoj zavrsnici smo primili i treci gol i na kraju smo dobro i prosli jer dosta toga danas nije stimalo u nasoj ekipi .
Imace Kale dosta tezak zadatak da to sve dovede na svoje mjesto jedno je sigurno potencijala ima u ovoj ekipi ali g treba sto prije probuditi.

Jos jednom kazem noge su nam preteske Bratstvo vec dvije utakmice prvenstva iza sebe i to jednim nerjesenim protiv gomjenice u gostima i pobjedom kod kuce protiv Mladost Kotor Varos je veoma uspjesno startalo u prvenstvu a nama do 2/3 aprila vrijeme da popravimo svoju igru jer tu ima dosta dobrih igraca ali nam se cini da ponajprije trebaju preispitati svoj pristup u svakoj utakmici jer Fudbal je takav svaku utakmicu moras odigrati ozbiljno i svaka utakmica je izazov za sebe.

Nadamo se da ce nasi momci brzo prebroditi poraz jer nije sramota ni izgubioti od boljeg a kad je to ovaj put od naseg Bratstva mi im cestitamo na pobjedi i dobroj igri a nasima pozelimo vise srece na prvenstvenim utakmicama a prije svega vise zalaganja.

Pozdrav za sve ljubitelje Fk Bratatsva i Ofk Brda

(Dule, MojPrijedor.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.