Gosti iz Kozarca u Å vicarskoj

 

 

BKC Kula Küssnacht a.R., koja ove godine slavi jubilej 20 godina postojanja, bila je protekli vikend organizator i domaćin gostima (FK Bratstvo i KUD Kozara) iz drage nam domovine Bosne i Hercegovine.

Manifestacija pod nazivom „Kozarac u srcu dijaspore“ započela je sportskim aktivnostima u subotu, 05. marta, na stadionu Juchof u Šlirenu (Schlieren) nadomak Ciriha (Zürich).

Gostujući fudbaleri FK Bratstvo iz Kozarca, koji se takmiče u 3. lizi RS-a, odmjerili su snage u revijalnim utakmicama sa domaćinom FC Bosna Zürich, te sa ekipom FC Bosna Basel, u kojima igra i djeluje veliki broj Kozarčana. Utakmice, kojima je prisustovao veliki broj gledaoca, igrane su po 45 minuta, a gosti iz Kozarca su zabilježili dvije pobjede (2:0 protiv Bosna ZH, te 2:1 protiv Bosna Basel). Nakon utakmica priređen je svečani ručak za sve prisutne.

Druženje sa gostima iz Kozarca nastavljeno je u večernjim satima u velikoj sportskoj dvorani u gradu Zempahu (Sempach), bogatim kulturno-zabavnim programom. Oko 1000 naših zemljaka iz svih dijelova Švicarske, pa čak i susjednih EU-zemalja uživali su u jednoj izvanrednoj priredbi. Gosti večeri bili su : KUD „Kozara“ iz Kozarca, KUD „Kula“ Küssnacht a.R., Halid Muslimović sa bendom, Eso Balić, Hare Mujić, Delija i orkestar „Golubica“. Iako je u organizaciji ove manifestacije učestovao veliki broj vrijednih Kozarčana i Bosanaca i iako je nezahvalno nekog posebno izdvajati, ipak se mora spomenuti ogromni angažman i veliki entuzijazam g. Kadira čonlagića (porijeklom naravno iz Kozarca) koji se najviše žrtvovao oko organizacije, a njegova firma Alma Cargo bila je glavni sponzor ove manifestacije. Nadamo se da će ovo nezaboravno druženje postati tradicionalno.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.