Prijedor se zadužuje zbog infrastrukture

 

Odbornici Skupštine opštine Prijedor jednoglasno su u četvrtak donijeli odluku o zaduženju 6,5 miliona KM opštine Prijedor kod Evropske investicione banke (EIB) za projekte vodovodne i kanalizacione infrastrukture.

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić rekao je da se ovo zaduženje odnosi samo na prvu fazu projekta ukupne vrijednosti 31,5 miliona KM, od kojih je polovina kredit kod EIB, a polovina donacija iste banke.

“Prva faza odnosi se na završetak sekundarne kanalizacione mreže u Tukovima, primarnu kanalizacionu mrežu u Gomjenici, vodovod iz Tomašičkih jezera u Tomašici i Gomjenici i vodovod iz Crnog Vrela u Omarskoj i Kevljanima”, izjavio je on.

Prema njegovim riječima, u narednim fazama slijedi rekonstrukcija vodovoda u gradskom području u kanalizacije u Omarskoj i Kozarcu čime bi se dugoročno i u potpunosti riješio problem vodosnabdijevanja i kanalizacije u gradu na Sani.

“Predviđeno je da projekat traje od 2011. do 2014. godine. Kroz tri godine opština Prijedor će biti možda jedina koja će imati u cjelosti riješena ova vrlo važna dva komunalna pitanja”, dodao je Pavić.

Zaduženje predviđa fikasnu kamatnu stopu na dan potpisivanja ugovora (danas je 4,6 odsto), rok otplate 25 godina, grejs period osam godina uračunat u rok otplate i otplatu u 34 polugodišnje rate.

(NN)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.