Odrzan sastanak Glavnog odbora za izgradnju Spomen obiljezja Kozarac

 

Dana 15.02.201.god. odrzan je sastanak GO/SO Kozarac

Dnevni red:

· razgovor povodom Zahtjeva koordinatora iz dijaspore

· razno

Prisutni clanovi GO:
Teurik-Arci Kulasic
dr.Zlatko Skeric
Ekrem Hadzic
Sada Hodzic
Asima Memic
Mersija-Mersa Hodzic
Sadija Jakupovic
Sevlija-Gara Mujkanovic
Ajka Blazevic
Emsuda Mujagic
Nihad-Nido Deumic, opravdano odsutan

Po prvaoj tacci dnevnog reda, Ekrem Hadzic je procitao zahtjev koji je stigao od koordinatora za SO iz dijaspore.   Asima Memic je zamolila Arcija da kaze svoje misljenje povodom ovog dopisa, a obzirom da je na sastanku GO od 07.11.2010.god. bila donesena ista Odluka (da se preostala sredstva ne trose niukakve projekte dok se ne zavrse sve aktivnosti oko legalizacije projekta SO i dok opcina Prijedor ne preuzme brigu oko SO) sto znaci, da taj zapisnik nije procitan od strane koordinatora, te da je iz tog razloga predlozena ista ideja i od strane koordinatora iz dijaspore. To znaci da se po tom pitanju imalo isto misljenje od strane clanova GO u Kozarcu i Koordinatora za SO iz dijaspore.

Arci je rekao da je ocito vidljiva slaba komunikacija, a da treba sve sabrati i vidjeti sta je priuritet  u akcijam, te da su koordinatori u dijaspori dali dobar doprinos u akciji za SO. Povodom ovog pitanja svi clanovi GO su se izjasnili i dijelili isto misljenje i izrazili rijeci zahvale sto su koordinatori u dijaspori tako dobro izorganiziranoj akciji koja je dala izvanredne rezultate za projekt SO.

Ekrem Hadzic je rekao, da treba biti malo bolja komunikacija i da ima vise medjusobnog razumijevanja medzu Kozarcanima, a onda rezultati sigurno nece izostati jer se to dokazalo u vise akcija koje su bile pokrenute od strane Kozarcana.

Dr. Skeric je rekao, da su sredstva za SO namjenski trosena, da su koordinatori bili izuzetni i da su odradili svoj dio posla na najbolji moguci nacin. Zbog tog izvanrednog rada je vazno da im se posebno zahvalimo i izrazimo zasluzeno priznanje.  Obzirom, da jos nije zavrsena aktivnost oko legalizacije projekta SO, te zbog tog razloga i potrebe za odrzavanjem SO do konacnog rjesavanja tog pitanja treba ostaviti potreban dio novca u fondu za te troskove, a razliku novca uplatiti na racun IZ Kozarac. To bi mogao biti poticaj za pocetak rada na izgradnji SEHIDSKOG TURBETA.

Majke su rekle, da su povrijedjene zbog loseg odnosa u komunikaciji sa GO/SO u Kozarcu, a ciji su one clanovi i pokretaci tog projekta,  da smatraju da je za njih isto vazan projekt izgradnje Turbeta u Sehidskom mezarju kao sto im je vazan projekt SO u Krkicima. Smatraju da tako los nacin komunikacije krnji ugled svim Kozarcanima sto ih najvise boli. Nadaju se da se slicna situacija nece ponoviti kroz projekt za SEHIDSKO TURBET, a da se 30.000,00 KM prebaci na racun IZ Kozarac za pocetak radova na projektu Turbetu. Takodjer su rekle da je ovakva odluka izraz ranije Odluke GO, ali i ranije namjere majki (na samom pocetku izgradnje SO), da  nakon sto se zavrsi projekt SO, dio preostalog novca prebace za izgradnju SEHIDSKOG TURBETA, a jedan dio da se ostavi za neophodno odrzavanje SO.

Ovaj prijedlog je jednoglasno usvojen, a Sada Hodzic i Emsuda Mujagic su zaduzene da u kontaktu sa IZ Kozarac, vide na koji racun mogu prebaciti novac, te da se to uradi sto prije (kako bi se zapocela akcija za Sehidsko turbe).

Zamoljavaju se svi koordinatori u dijaspori da obrate paznju na dosadasnje zapisnike sa sastanaka GOi da usmjere svoje aktivnosti u skladu sa donijetim Zapisnicima kako bi se uspostavila neophodno jedinstvo Kozarcana, sto bi bilo od koristi za zavrsetak na projektu SO i pocetku planiranih aktivnosti na Turbetu ili drugim projektima na regiji Kozarca.

Zakljucak:

– Da se 30.000,00 KM prebaci na racun IZ Kozarac, (zaduzene Sada Hodzic i Emsuda Mujagic), a razlika da ostane u fondu za preostale troskove koje donosi legalizacija projekta i odrzavanje SO dok se ne rijesi ovo pitanje na drugaciji i bolji nacin.

– da Emsuda Mujagic, zapisnik sa sastanka SO proslijedi Sadi Alicu, Japi i Svabi kako bi se isti stavio na stranice koje posjecuju nasi Kozarcani i prijatelji Kozarca.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.